Haven i januar

img_5815Nu er vinteren her - og så skal der luges!

Det lyder måske en tand entusiastisk - og hvis frosten er hård, passer det heller ikke. Men selv om det er vinter, kan det være en rigtig god investering af starte med at bekæmpe ukrudt allerede i januar.

Afkastet er ganske enkelt "mindre havearbejde" næste sommer, hvis du bekæmper/fjerner ukrudt i bedene, når der kommer et par milde dage.

Fjern ukrudt

Har planterne først fået mulighed for at vokse sig store og sunde i løbet af vinteren, vil de være vanskeligere at fjerne senere på året. Men fjerner du dem om vinteren, er de nemme at trække op og det endda med rod. Jorden er blød og gennemvædet, hvilket får jorden til nemmere at give slip på rodnettet. Om sommeren er der ofte underskud af nedbør og jorden er hård, hvorved roden lettere knækker af. En "glemt" ukrudtsrod skyder igen, og du er ikke kommet videre med at lette ukrudtstrykket i haven.

Desuden vil vinterens ukrudt tidligere være klar til at sprede sine frø og skabe nye problemer for dig i den kommende vækstsæson.

Januarlugning giver sommerafslapning

De seneste års grønne vintre har givet ukrudtsplanter som 1-årig rapgræs, bynke og Stolthenrik gode vækstbetingelser. Og dårlig samvittighed blandt haveejerne, der ellers burde nyde haven om sommeren. Fjerne lidt ukrudt, plukke blomster og nyde smagen af friske jordbær, og ellers med god samvittighed sole sig på terrassen.

Det er bare ikke altid virkeligheden for haveejeren, men en rask indsats i januar kan som sagt give mere fritid, når varmen bager.

Kontakt din lokale, garantisikrede anlægsgartner. 
Danske Anlægsgartnere   -   Sankt Knuds Vej 25   -   1903 Frederiksberg C   -   (+45) 33 860 860   -   info@dag.dk   -   Medlemslogin