Blomsterhaven

Du kan have blomster i blomst i haven hele året - også om vinteren. Et spændende indslag kan være vinterblom­stren­de jasmin, kirsebær og kej­ser­busk. Om foråret kan din have være et flor af løgvækster. Om efteråret vil sentblomstrende stauder og træer med stærke efterårsfarver som ildløn og rød­eg lyse op i haven. Din anlægsgartner kan hjælpe dig med flotte sammensætninger.

Duftende blomster

Dufte er en vigtig dimension i haven. Og de behøver ikke kun komme fra roser, kaprifolier, hyld og syren. Du kan også vælge mere usædvanlige dufte som f.eks. kejserkronens stikkende odeur til din have.

Blomster og bier103_0302

En varieret og frodig bevoksning i haven er med til at tiltræk­ke sommerfugle, insekter og fugle. Her er hjemmehørende arter bedst, men en varieret have er i alle tilfælde en af de rigeste biotoper, der findes, også selv om der er mange eksoter (importerede planter) imellem.

Vinterblomster

Selv i den kolde tid er det også muligt at nyde blomsterflor i sin have. Udvalget er dog langt mindre, men med eksempelvis hvid forsytia, kejserbusk, vårlyng, troldnød og skimmia japonica er du sikret en flot og farverig have selv i sne og slud.

Se anlægsgartnernes haveforvandlinger


 
Danske Anlægsgartnere   -   Sankt Knuds Vej 25   -   1903 Frederiksberg C   -   (+45) 33 860 860   -   info@dag.dk   -   Medlemslogin