Ejendomsmæglere: Husprisen stiger voldsomt med designerhave

Foto af havearkitekttegnet have.JPGDer er ingen tvivl - flot have, flottere huspris. Her er
et af de fem huse, som www.boligsiden.dk fremhæver
som et eksempel på, at en smukt designet og anlagt
haver også giver en markant stigning i ejendommens værdi.

Det er ikke nogen hemmelighed, at en flot have gør det lettere at sælge huset. Tidligere har en europæisk rapport desuden afdækket at salgsprisen kan stige med op til 15 %, hvis der er taget kærlig hånd om haven.

Men nu har de danske ejendomsmægleres fællesportal Boligsiden også set nærmere på fænomenet og har dokumenteret voldsomme forskelle i prisen på ejendomme med rigtigt flotte haver og dem uden.

96 % højere pris

I gennemsnit bliver huse med designede haver udbudt til priser, der ligger 66 procent højere end villaer i al almindelighed på landsplan.

Men i Region Syddanmark stiger prisen med hele 96 procent, hvis haven er anlagt med hjælp fra en havearkitekt. For en villa på 140 kvadratmeter betyder det en merpris på 1,4 millioner kroner.

Det er immervæk en prisforskel, der er til at få øje på.

Generelt er folk med dyre huse selvfølgelig mere tilbøjelige til at gøre mere ud af haven, men tendensen til at en rigtig flot have er med til at hæve hele ejendommens værdi markant er ikke til at tage fejl af. 

Heldigvis har de fleste af Danske Anlægsgartneres medlemmer evnerne til både at bygge men i høj grad også designe de smukkeste haver til hverdagens glæde... og hussælgerens.

Læs boligsidens nyhed om smukke haver og huspriser her.


 
Danske Anlægsgartnere   -   Sankt Knuds Vej 25   -   1903 Frederiksberg C   -   (+45) 33 860 860   -   info@dag.dk   -   Medlemslogin