Bestil et klimatjek

Miljøministeriet, Danske Anlægsgartnere og De Grønne Kloakentreprenører er gået sammen for at tilbyde danskerne et gratis klimatjek af deres bolig - og i 2014 blev ordningen permanent.

Hvad er et klimatjek?

Et klimatjek udpeger, hvad den enkelte kan gøre for at klimasikre sin bolig og håndtere regnvandet lokalt, så man kan forhindre de store skader, vi så efter skybruddet i 2011 og igen 30.-31. august 2014. Alligevel har 6 ud af 10 boligejere endnu ikke gjort noget for at sikre sig mod fremtidige skybrud.

Klimatjekket består af et uforpligtende besøg af en fagmand, hvor bolig og have gennemgås med henblik på påpegning problematiske forhold, f.eks. risikoen for oversvømmelse under skybrud.  

En lang række af Danske Anlægsgartneres medlemmer gennemfører netop nu et kursus i "klimatjek"  i samarbejde med Teknologisk Institut og Miljøministeret.

På nedenstående lister vil du kunne finde den lokale anlægsgartner/ kloakentreprenør som tilbyder gratis klimatjek.

Find anlægsgartner på Sjælland

Find anlægsgartner i Jylland/Fyn

Miljøminister Ida Auken udtaler desuden: "Det kan være rigtig svært at overskue, hvor man skal begynde, når man skal sikre sin bolig mod oversvømmelser. Heldigvis er der en masse fagfolk, der har helt styr på, hvordan man undgår, at vandet vælter ind i huset. Jeg håber, at et gratis klimatilpasningstjek vil give flere boligejere mod på opgaven."

Mere information om regnvandshåndtering

Haven er boligens bedste ven, når det gælder om at sikre mod regnvandsskader. Her kan en anlægsgartner hjælpe dig, men vi har også en række gode råd til de danske haveejere:

Læs derfor mere om fx haven som regnvandsafleder, grønne tage, regn er en gave til din have og om at give vandet en flugtrute.

 Læs mere om De Grønne Kloakentreprenører

 

 

 

 


 
Danske Anlægsgartnere   -   Sankt Knuds Vej 25   -   1903 Frederiksberg C   -   (+45) 33 860 860   -   info@dag.dk   -   Medlemslogin