Spørgsmål og svar

Måske har du samme problem som andre haveejere? Her på siden kan du læse de sæsonaktuelle spørgsmål, Danske Anlægsgartnere har fået.

I menuen til venstre kan du søge i en lang række andre spørgsmål.

 

Nedklipning af ligusterhæk

Vores gamle ligusterhæk på næsten to meter er efterhånden blevet temmelig åben forneden. Kan den blive god igen, hvis vi klipper toppen af?

Det er ikke nok blot at klippe en halv eller hel meter af hækken. Selvom I Ligusterklipper den en meter ned, vil den fortsat være åben forneden. Der kommer ganske vist mange nye skud, men kun på øverste 30 cm. I skal altså klippen den ned til 15-30 cm over jorden; så kan de nye skud kun komme helt fra bunden og dermed har I grundlaget for en ny tæt hæk - forudsat at hækken er i god vækst i forvejen. Klip den nyopvoksede hæk på siderne allerede fra første år, så bliver den tæt.

 

Spindemider

Jeg har en masse hvide spind i et træ, se vedlagte foto. Hvad er det, der har angrebet træet? Og hvad skal jeg gøre ved det?

spindemider closeDet er et kraftigt angreb af larver og spind fra spindemider, som delvis kan være forårsaget af det lune og tørre vejr gennem foråret. Normalt bekæmper man ikke denne type angreb. Laverne forsvinder igen, og så vil træet skyde på ny.

Kraftig regn og blæst kan reducere problemet.

Normalt vil den eneste anbefaling være at - forudsat træet/busken er lille - feje spindet væk med en kost, så beskyttelsen af spind omkring laverne ødelægges. Det kan også åbne for at fugle kan tage laverne. En kraftig spuling med koldt vand kan desuden reducere mængden af spind.


 
Danske Anlægsgartnere   -   Sankt Knuds Vej 25   -   1903 Frederiksberg C   -   (+45) 33 860 860   -   info@dag.dk   -   Medlemslogin