Tips til årets sidste græsslåning

Tommelfingerreglen for, hvornår du kan stoppe med at slå græsset, er meget enkel: Når græsset ikke vokser mere, behøver du ikke slå det mere :)

Sidste græsslåning.jpgSå er det ved at være slut med græsslåning for de næste
par måneder.

I praksis stopper græsset med at gro, når jordtemperaturen kommer under 6-8 grader, og det plejer at ske i oktober-november.

I år har det sene efterår været forholdsvist lunt. Derfor er der stadig lidt vækst i de fleste plæner og ikke alle har kunnet stille græsslåmaskinen i skuret for vinteren.

Langt græs er godt vintergræs

Men hvis dit græs er blevet halvlangt og du overvejer, om det lige skal have en sidste klipning inden jul, skal du måske slå koldt vand i blodet.

Overlad evt græsslåningen til andre.jpgDu kan altid overlade græsslåningen til andre, hvis
du ikke gider... men husk nu at vælge 
garantisikrede fagfolk! :)

Det kan nemlig være en god idé at lade græsset være lidt længere end normalt hen over vinteren.

Så er græsset nemlig lidt stærkere og overvintrer bedre. Hvis du vil klippe, kan det derfor være en gode idé at sætte plæneklipperhøjden lidt op, så græslængden efter klipningen bliver mindst 5-6 cm i stedet for de 3-4 centimeter, som de fleste haveejerer foretrækker i sommerhalvåret.


 
Danske Anlægsgartnere   -   Sankt Knuds Vej 25   -   1903 Frederiksberg C   -   (+45) 33 860 860   -   info@dag.dk   -   Medlemslogin