Ambassadørens gartner

Claus Rosenlund har fået en oplæring, som kun er de færreste anlægsgartnere forundt. Han blev færdiguddannet ved årtusindskiftet og gik derefter som svend i det navnkundige gartnerfirma J. Brock & Søn ApS i Hellerup. Det var her, hans chef hurtigt fandt ud af, at Claus Rosenlunds evner ville passe fint til at passe og pleje de fashionable grønne områder ved den amerikanske ambassade og viceambassadørboligen på Østerbro.

 4.jpgFlotte udeanlæg har været Claus Rosenlunds vare-
mærke i alle årene.

"Det meste af anlægget er jo skjult for omverdenen, men det var nærmest en park," forklarer Claus Rosenlund, der ude over alt det grønne - såsom græsslåning, lugning, gødning, beskæring af hække og træer og lignende - også stod for vedligeholdelsen af ambassadørboligernes tennisbane og deres swimmingpool.

Grøn gartner

I 2008 tog Claus Rosenlund skridtet fuldt ud og blev selvstændig, og selvom han altså startede virksomhed, netop som finanskrisen trak pengene ud af markedet, overlevede han takket været sin erfaring og sin faglige grundhed. I dag fokuserer hans virksomhed primært på den levende del af faget: græs, urter og stauder, buske og træer. Det gælder både nyanlæg og vedligehold, og han tager imod opgaver lige fra fru. Hansens baghave til udearealerne for nogle af landets største virksomheder.

"Men fordi jeg gerne vil tilbyde kunderne hele pakken, så er jeg nærmest fusioneret med en anden anlægsgartner, der også er autoriseret kloakmester. Han er grå anlægsgartner og har helt styr på sten og brolægning, og tilsammen dækker vi hele spektret," forklarer Claus Rosenlund.

Flere ansatte på vej

I dag har han 1½ ansat ud over sig selv, men i de næste par år har Claus Rosenlund tænkt sig at hyre nye, faguddannede kræfter ind.

havegang.jpgClaus Rosengrens erfaring fra ambassadørboligerne
på Østerbro fornægter sig ikke, når han laver private
haveanlæg i dag.

"Jeg kunne godt tænke mig at have en mand eller to mere, måske allerede til næste år, Jeg nærmer mig så småt de 50 år, så jeg kan godt mærke det i kroppen. Jeg kommer dog aldrig til at ansætte så mange, at jeg skal sidde på kontor hele dagen, for jeg kan godt lide at være med ude. Så firemand ud over mig selv, det ville være optimalt," lyder det fra anlægsgartnermesteren.

PETs gartner

De kommende nye ansatte i Claus Rosenlund ApS kan glæde sig over, at de måske får lov til at prøve kræfter med at holde træer og beplantning ved Politiets Efterretningstjeneste i fin stand. Virksomheden har i hvert fald fået opgaven, selvom om der stadig er et lille hængeparti, forklarer Claus Rosenlund.

"Jeg mangler stadig sikkerhedsgodkendelsen. Jeg var ellers fuldt sikkerhedsgodkendt da jeg gik ved den amerikanske ambassade. Men mon ikke det går i orden snart."

Du kan læse mere og kontakte virksomheden her: http://www.clausrosenlund.dk/


 
Danske Anlægsgartnere   -   Sankt Knuds Vej 25   -   1903 Frederiksberg C   -   (+45) 33 860 860   -   info@dag.dk   -   Medlemslogin