Mellem gør-det-selv-folk og bymennesker

Indehaver af Anlægsgartner Jesper Schmidt ApS, Jesper Schmidt, har lavet grønne anlæg og passet haver siden 1986.

Virksomheden ligger i Djursland, og det betyder, at der er stor variation i arbejdsdagen, forklarer Jesper Schmidt.

img_0073.jpgDe smukke belægninger er en af de mange
kompetencer hos Jesper Schmidt ApS.

"Vi laver eksempel meget nedsivning af regnvand, og hvis vi kører i den ene retning, så er der stiv lerjord, og hvis vi kører i den anden retning, så er der sand, hvor vandet siver ned uden problemer," siger anlægsgartnermesteren. 

Fra lille til stor til mellem

Jesper Schmidt ApS blev stiftet af Jesper selv i 1986, da han var blevet udlært, og så voksede virksomheden ellers til hele 28 ansatte i tiden lige inden finanskrisen. Men så fik den danske privatøkonomi et knæk og det betød, at Jesper måtte sig farvel til en del medarbejdere. I dag er der 13 ansatte i butikken, og det er han faktisk godt tilfreds med.

"Så skal jeg ikke løbe så stærkt længere. Det var fart på, når man har 28 ansatte. Men det er en rigtig fin størrelse, vi har lige nu, og vi vil helst ikke være større," understreger Jesper Schmidt.

20121019_143724.jpgAnlægsgartnerens opgaver er ikke længere kun
sten og planter, her er både støttemur og trappe
eksempelvis udført i træ.

www.fyldtraileren.dk

Jesper Schmidt ApS laver alt fra kunstfærdige brostensbelægninger over støttemure og belysningsløsninger til kloakmesteropgaver og vedligeholdelse af boligforeningers udearealer. Men virksomheden står også for konceptet Fyld Traileren.

"Vi har jo mange af de gængse materialer på lager, som vi bruger til at lave anlæg for kunderne. Og nu er det blevet sådan, at dflere og flere kommer og køber materialerne hos os, læsser dem på traileren og kører hjem og laver tingene selv. Det fungerer fint," siger Jesper Schmidt og forklarer, at det tit også giver flere opgaver til anlægsgartnervirksomheden, fordi folk ikke kan overskue projektet selv eller har brug for noget fagekspertise.

img_0170.jpgSelvom Jesper Schmidt ApS også vedligeholder
udearealer hos virksomheder og boligselskaber, er
de store, private haveanlæg stadig en af firmaets
spidskompetencer.

Lysten til at klare anlægsopgaven selv støder man oftere på ude på landet end inde i byerne, og det mærker Jesper Schmidt tydeligt.

Gør-det-selv og byfolk

"Herfra hvor vi er placeret på Djurs er der en klar forskel på vores kunder. Hvis vi kører 20 kilometer  nordpå, så er der rigtigt mange gør-det-selv-folk, og hvis vi kører 20 kilometer sydpå, så er der rigtig mange, som gerne vil have, at vi klarer arbejdet."

 

Og - som Jesper Schmidt understreger - heldigvis kan virksomheden på Djurs hjælpe begge slags kunder.

Se mere eller kontakt virksomheden på www.jesper-schmidt.dk 
Danske Anlægsgartnere   -   Sankt Knuds Vej 25   -   1903 Frederiksberg C   -   (+45) 33 860 860   -   info@dag.dk   -   Medlemslogin