Den mest fantastiske tid i haven

White Cover er en af de roser, som blomstrer i længst tid – men husk vandet.

Næsten alle haver er smukke i disse dage.  Alting blomstrer simpelthen – buskene og træerne, de sidste af løgene og de første af stauderne.

Få foråret til at vare længere

Men desværre varer foråret ikke ved. Og det er ikke alle haveejere, som er opmærksomme på dette.  Derfor er mange haver triste om sommeren og i efteråret, men det behøver de ikke at være, hvis man bare tænker sig om.

Det handler ikke om at drøne på planteskole og købe alting, der blomstrer. Du kan se mig fortælle om at undgå fejlkøb på planteskolen her.

Det handler om at vælge planter med forskellig eller lang blomstringstid.

Højsommerblomster

Roser er nogle af de planter, som har længst blomstringstid. Der findes endda bunddækkende roser, som eksempelvis White Cover, som nærmest blomstrer fra nu af og til det bliver frost. Men med roser skal man huske, at det kræver vand og også gødning, for ellers afblomstrer de og sætter ikke nye knopper. Generelt er det de moderne roser, som har den længste blomstringsperiode.

Havehortensia blomstrer også længe, ligesom dagliljer vækker glæde i haven, fordi de hele tiden får nye blomster.

Generelt handler det om at se på hele kalenderen, når man skal planlægge sin have. Ved man eksempelvis, at man har en mærkedag i familien i højsommeren eller efteråret, kan man med fordel plante, så haven ikke kun ser fantastisk ud i foråret, men også når I er mange om at nyde den.