Vokseværk hos Hvidovregartneren

Da planteskolegartner Uno Apold tilbage i år 2000 stiftede Grøn Entreprise A/S, var det bare ham og en trillebør. I dag har virksomheden 25 ansatte og en professionel bestyrelse i ryggen.

Uno Apold (t.v.) og Lars Hejgaard

Virksomheden er gradvist vokset og vokset, og senest – i marts måned – rykkede så Benjamin Schultze, inden for dørene.  Benjamin Schultze havde det veldrevne typehusfirma Huscompagniet med sig, og det betyder atter fremgang for Grøn Entreprise A/S.

“Vi anlægger haver til de huse, som Huscompagniet sælger.  Vi taler med kunderne om, hvilken belægning, hæk, græs og træer, de ønsker, og så går vi ellers i gang.  Det er en god forretning, for Huscompagniet sælger mange huse – sidste år cirka 800 huse, ” siger Lars Hejgaard, der sammen med Uno Apold ejer Grøn Entreprise A/S.

Mange jern i ilden

Grøn Entreprise02

Årsagen til firmaets vokseværk tilskriver Lars Hejgaard først og fremmest evnen til at sprede sig over flere arbejdsopgaver.

“Selvfølgelig har vi kunnet mærke finanskrisen. Før 2008 var vi også 25 mand, men vi mistede 10-11 mand, da krisen var værst. Heldigvis har vi spredt os over flere arbejdsopgaver, og det har gjort, at vi nu har fået godt gang i forretningen igen,” siger Lars Hejgaard, der er uddannet anlægsgartner og aut. kloakmester.

Og Hvidovre-virksomheden har mange jern i ilden; kloakservice, hækklipning, snerydning og træfældning  er blot nogle af dem.

Glæden ved at aflevere “nogle pæne haver til kunderne”, er det, der driver Lars Hejgaard, og det engagement forsøger han at give videre til sine medarbejdere.

Bestyrelsen med på råd

I 2006 etablerede Grøn Entreprise en professionel bestyrelse. Samtidig kom anlægsgartner Brian Mikkelsen til som leder i virksomheden.  Begge tiltag har været med til at sikre firmaets fremgang.

Bestyrelsens formand, Steen Hegnet Knudsen, kan tilføje virksomheden en dyrebar erfaring som tidligere indehaver af Svend Bech A/S, Danmarks ældste anlægsgartnerfirma.

“Det har været et naturligt led i vores professionaliseringsproces at få en række dygtige erhvervsfolk med på råd. Det skal til for at sikre en sund virksomhed,” siger Lars Hejgaard,

Grøn Entreprise er grøn på flere måder. For eksempel bruger den ikke hverken sprøjtemidler eller kemikalier. Ukrudt nedkæmpes i stedet med gasbrænder og håndholdt lugning. For sin grønne indsats modtog firmaet Hvidovre Kommunes Miljøpris i 2005.

Læs mere om Grøn Entreprise A/S

Læs mere om Hvidovre Kommunes miljøpris