Barrodsplante

Plant løs, men husk…

Vi er halvvejs igennem efteråret, men jorden er stadig lun, og den våde, lune jord er perfekt til plante de fleste typer buske, træer, stauder og løg.

Barrodsplanter

Buksbom fås typisk som billig barrodsplante, og kan godt plantes i efteråret.

Selvom det er vådt, skal du dog stadig være opmærksom på, om rodklumpen har nok vand. Nyplantede eller omflyttede planter har nemlig brug for masser af vand, især hvis efteråret ikke er så regnfuldt som normalt.

Plant ikke alt

Inden plante-iveren tager helt over, så husk dog at nåletræer, stedsegrønne planter med rodklump eller i krukke ikke bør plantes så langt inde i efteråret.

Det gælder også frosttålende, løvfældende buske og træer. Disse planter fordamper nemlig også vand om vinteren, hvilket tager energi fra planten, og så når rødderne ikke at vokse nok til, inden vinteren kommer. De risikerer derfor at tage skade af frosten.

Især barrodsplanter

Men i løbet af efteråret er det til gengæld en rigtig god ide at plante barrodsplanter. Så får rødderne  masser af tid til at gro til og er derfor klar til forårets vækst. Desuden er barrodsplanter som regel nemmere at få til at vokse, billigere end planter i potter og fås i et væld af størrelser, og så er der jo mindre at slæbe på, når man ikke også skal fragte jorden med.

Husk at hvis du altid kan få din lokale, garantisikrede anlægsgartner til at gøre arbejdet for dig.