Tidligt Forår

At plante i det tidlige forår

Der er ingen problemer med at plante nu, så længe jorden ikke er frossen og at plantens rødder ikke udsættes for frost i forbindelse med plantningen. Derudover skal man være opmærksom på, at planterne ikke kommer fra drivhus eller på anden vis beskyttede forhold – fra udlandet, hvor klimaet er mildere. Denne type planter kan have problemer med at tåle frosten.

Tidligt Forår Plantning

Der har været stort pres på planteskolerne i starten af 2021. Trangen til at være i haven og skabe grønne, nære oplevelser er steget voldsomt under Coronakrisen.

Husk at stedsegrønne planter også skal vandes i tørre perioder om vinteren.  Nyplantede barrodsplanter skal også vandes inden udspring, da deres reducerede rodmasse har sværere ved at finde vand end etablerede planter.

Ved valg af planter skal man huske på at have planter, som blomstrer, har flotte høstfarver osv. hele året – så haven ikke kun er smuk om foråret, fordi det er her man besøger planteskolen.

Det er også et godt tidspunkt at dele og flytte stauder, mens deres nyvækst er minimal.

Desuden er disse dage gode til at ind- og nedskære hækken, da perioden med en grim hæk vil være kort. Man kan stadigvæk nå, at beskære træer og buske.

Se også fagkonsulentens pointer og video omkring spørgsmålet “Planter du forkert?” HER.