Seneste indlæg

Lug i det tørre vejr

21. maj 2018 - Det er tørt og har været det længe. Det betyder, at det er mere effektivt at luge. Der er nemlig (...)

Pas på med sjatvandingen

17. maj 2018 - Det har været tørt i lang tid, og måske er visse dele af græsplænen begyndt at se lidt gullig ud. (...)

Gode buske til bier hos mig

6. maj 2018 - Det er helt utroligt, som det summer i øjeblikket. Hos os er det specielt en gammel weigela, der er populær. (...)

Forårsopstart i haven

29. april 2018 - Velkommen tilbage i haven! I denne tid sender varmen grønne skud op af jorden, og blege mennesker ud i haven. (...)

Vend frosten til din fordel!

26. februar 2018 - Det er koldt, og det bliver bare koldere! Det kan du heldigvis drage nytte af i haven. Udryd kompostens snegleæg (...)

Få styr på hækken nu

20. februar 2018 - Uanset om du har en stedsegrøn ligusterhæk eller en løvfældende bøge-, avnbøge-, navr- eller tjørnehæk kan du med fordel klippe (...)

Giv blomsterløgene nyt liv

23. januar 2018 - De fleste har prøvet at have blomstrende løgplanter – typisk hyacinter – i vindueskarmen om vinteren, hvor vi alle længes (...)

Vintersnebollens hemmeligheder

9. januar 2018 - Der er ikke mange træer og buske, som kan trives i den lunefulde danske vinter. Men jeg sørger altid for (...)

Hjælp træet efter valget

30. november 2017 - Det er ikke alle partier, som er lige hurtige til at få fjernet deres valgplakater, som ellers burde være fjernet (...)

Er haven fuld af blade?

27. oktober 2017 - I disse dage er haven dækket af blade. Bøgetræet er snart færdig med sine smukke høstfarver, men ask og hassel (...)

Beskæring af sommerfuglebusk

25. august 2017 - Beskær gerne nu Flere steder på nettet bliver haveejere anbefalet at beskære deres sommerfugle buske om foråret. Rent fagligt er (...)

Bekæmp ukrudt i tørt vejr!

15. juni 2017 - I disse junidage med både sol og regn vokser haven med fuld kraft. Især ukrudtet! Men husk at lugning helst (...)

Køkkenhaven og regnen

16. juni 2016 - Regnen siler ned efter mange varme og tørre dage. I den næste tid bliver der dog ikke meget brug for (...)

Det er varmt!

3. juni 2016 - En rekordvarm maj har virkelig lunet haven op. Det betyder, at alting hurtigt er sprunget i blomst, men det betyder (...)

Sommerbeskæring af træer og buske

21. maj 2016 - Så er det sommer! Og faktisk er det bedste tidspunkt at beskære vedplanter midt på sommeren. Her er havens planter i (...)

Er køkkenhaven klar?

30. april 2016 - Nåede du ikke at gøre køkkenhaven klar i påsken, er det endnu ikke for sent. Sådan gør du: Fjern først (...)

Tid til at indskære hækken?

3. marts 2016 - Hvis du synes, at hækken blevet for bred, for skæv eller bare for meget, så er marts en god måned (...)

Omplantning af stueplanter

11. februar 2016 - Der er stadig nogle ugers vinter tilbage, men dagene er blevet mærkbart længere, og lyset kraftigere. I disse dage gennemgår (...)

Tips til årets sidste græsslåning

7. december 2015 - Tommelfingerreglen for, hvornår du kan stoppe med at slå græsset, er meget enkel: Når græsset ikke vokser mere, behøver du (...)

Vinterblomstrende planter

23. november 2015 - Minus ti grader i nat og om et par dage lover DMI op til 10 graders varme! Den danske vinter (...)

Riv blade og forbedr din jord

21. oktober 2015 - Der er dejligt mange nedfaldne blade i haven i denne tid! Og hvis du lader dem ligge for længe kan (...)

Tid til at flytte roser

13. oktober 2015 - Sådan flytter du dine gamle roser. Hvis du i haven har en rose, som du gerne vil (eller er nødt (...)

Plant løs, men husk…

6. oktober 2015 - Dér kom efteråret! Men jorden er stadig lun, og den våde, lune jord er perfekt til plante de fleste typer (...)

Smukt efterår til flotte løg

28. september 2015 - Det smukke efterårsvejr fortsætter, og der er heldigvis stadig vigtige opgaver i haven. Lige nu er det eksempelvis ved at (...)

Mal ikke træets sår

24. september 2015 - Mange bruger efterår eller vinter til at beskære både frugttræer og andre større træer i haven. I den forbindelse bliver (...)

Bladlus på roser

3. juli 2015 - Roserne står flotte lige nu. Men i mange haver er de også fulde af bladlus i disse dage. Det er (...)

Træerne overlever larveangrebet

19. juni 2015 - Måske fik nogle haveejere en ubehagelige overraskelse, da de sidste på foråret stødte på træer eller buske, som mister næsten alle (...)

Ukrudt i haven

2. juni 2015 - En meget regnfuld maj har betydet, at ukrudtet har haft virkelig gode vilkår. Og selvom man har været ude og (...)

Den mest fantastiske tid i haven

18. maj 2015 - Næsten alle haver er smukke i disse dage.  Alting blomstrer simpelthen – buskene og træerne, de sidste af løgene og de (...)

Skvalderkål i hækken?

6. maj 2015 - Der er ikke mange planter, som danskerne er mere trætte af end skvalderkålen. Og særligt i hækken volder den problemer. (...)

Gød dine løg

16. marts 2015 - Nu kommer varmen og så begynder løgene så småt at spire. Men hvis du har tulipaner, påskeliljer eller narcisser i (...)