Juledekoration Sixteen Miles

Julepyntjagtsæsonen er gået ind

2015 1dec Julepynt01Af fagkonsulent Kim Tang

Inden jeg går i gang med at pynte op til jul, tager jeg altid familien med i skoven for at finde inspiration og materialer, som jeg kan bruge til at lave juledekorationer, dør- og bordpynt af og som kan bruges til at pynte krukker med eller til at lægge på terrassen.

Julepyntjagt

Det jeg kigger efter er barkstykker fra f.eks. gamle birketræer, en gammel rod eller en stor hvid svamp, som findes på gamle træer under nedbrydning, som kan bruges som underlag for juledekorationen.

2015 1dec Julepynt02Derudover kikker jeg også efter mos, kogler, gamle grene som er begroet med lav og små svampe, som jeg kan tørrer i ovnen inden brug.

Også en tur i haven kan bidrage med materialer til julepynten. Her tænker jeg på bøgegrene med blade, kristtorn (gerne med brogede blade), cypres, thuja, enebær, grene fra troldhassel, taks, grene med frugter fra roser, slåen, tjørn, glasbær, kogler og de flotte orange jødekirsebær.

Når jeg samlet alle disse materialer, behøver jeg kun at købe starinlys og ler, inden jeg kan lave de mest fantastiske dekorationer.