Forårsløg

Storblomstrende forårshave starter nu

Perlehyacinten, Muscari botryoides, er en af forårshavens smukke flerårige, der skal plantes nu.

Lige nu er din have forhåbentlig fuld af sent blomstrende stauder, høstasters, høstanemone, roser, havehortensia, mens træer og buske pryder haven med smukke efterårsfarver.

Det er et smukt forfald, men det er også nu, du skal handle, hvis det kommende forår prydes af tulipaner, narcisser, scilla og krokus.

Masser af muligheder
Der er meget at vælge imellem, når det gælder løgvækster.

Der er tulipaner med lang stilk, botaniske tulipaner (er de mest holdbare), påskeliljer, perlehyacinter og mange, mange flere. De fleste typer findes i flere forskellige højder, farver, blomstringsperioder, bladfarver osv.

Men når du står i planteskolen, har du kun en plantebeskrivelse og et foto at vælge ud fra.

Når du skal købe dine blomsterløg gælder de samme forhold, som ved alle andre køb af planter – planlæg købet i forvejen:

• hvor stort et areal skal der købes løg til.
• hvilke farver vil man have.
• hvilke højder skal der være en type eller flere blandet sammen osv. osv.

Sådan vælger du løg

• Mærk efter på løgene om de er hårde og sunde eller svampede og dårlige.
• Er der flere størrelser på de samme løgtyper, bør man altid købe af den største sortering. De små løg kan nemlig godt være for svage til, at kunne sætte blomster første år.
• Det kan være en god idé at købe løgblandinger, hvor der er 3-5 forskellige typer og farver. Det er normalt valgt så de klæder hinanden og giver lang blomsterglæde.
• Plant gerne løgene mellem for eksempel Hosta, lav brudeslør eller andre sene stauder, så skæmmer de afvisende toppe ikke bedene.

Husk at du altid kan kontakte et af Danske Anlægsgartneres lokale, garantisikrede anlægsgartner til at hjælpe med at skabe en smuk have.