Pil Mindre

Fastelavn med sidegevinst

Pil

Efter fastelavn kan man sætte pilegrenene i vand og opleve dem sætte enkønnede blomster (også kaldet rakler eller gæslinger).

De bedste grene til at lave fastelavnsris af fra troldpil. Generelt har pileslægten (Salix) desuden den fordel, at man kan sætte riset i vand, når al slikket er spist. Så vil der nemlig springe de såkaldte gæslinger ud, og det kan være en fin oplevelse for både børn og voksne.

Husk dog at hvis man har brugt sit fastelavnsris, som det oprindeligt var tænkt – altså til at slå andre – så vil mange knopper være faldet af, og der vil komme færre gæslinger. Har man ingen piletræer i nabolaget kan også grene fra rødel også anbefales, da rødel har nogle flotte, små kogler.

Generelt kan mange grene sættes i vand allerede nu og få blomster: mirabel, kirsebærkornel m.fl. Mens det er lidt tidligt for bøg og forsythia.

Som en sidebemærkning kan vi tilføje, at hvis man ikke lige har fået købt en kølle til at slå på tønden med, kan man lave sin egen. Her kan det anbefales at bruge hassel, hvis stammer har en god tykkelse, er lige og vejer godt.

God fastelavn!