Bekæmp ukrudt i tørt vejr!

Blog 15marts 2017 Ukrudt

Nogle elsker mælkebøtter i græsplænen, andre vil gerne af med dem. Og så skal man huske at få roden med og dækket de bare pletter, som opstår.

I disse junidage med både sol og regn vokser haven med fuld kraft. Især ukrudtet!

Men husk at lugning helst skal foregå i tørt vejr med mere tørt vejr i de efterfølgende dage. Så er man nemlig sikker på, at det ophakkede ukrudt ikke ligger og slår rod igen.

Og det betyder, at du skal luge på lørdag! (hvis man altså stoler på vejrudsigten)

Kogende vand?

Jeg bliver nogle gange spurgt, om det kan betale sig at hælde kogende vand ud over ukrudt mellem sten og fliser. Og selvom ukrudtet dør og ikke kommer igen – fordi roden ganske enkelt bliver kogt – synes jeg ikke, at det kan betale sig.

Det bruger en del strøm at koge vand, og hvis arealet med ukrudt er så småt, at det kan koges med et par kedler vand, så kan det også sagtens klares med håndkraft.

Få hele roden med og dækket de bare pletter
En af de ukrudtstyper som er i fuld gang med formeringen er havens mælkebøtter, så det gælder om at komme i gang nu og ikke mindst at få hele roden med op, inden frøene flyver.

Men det er selvfølgelig et spørgsmål om temperement, og børn elsker jo at blæse mælkebøttefrø ud over det hele, og elsker du at se børnene more sig, så lad endelig mælkebøtterne stå :)

Men skal de væk, så gælder det om at være omhyggelig i sit luge-arbejde, for får man ikke hele roden med op, vil den skyde igen.

Man kan effektivt forebygge mælkebøtter og andet ukrudt i græsplænen ved at holde den så tæt som muligt. Bare pletter vil hurtigt blive groet til af ukrudt, så en grundig eftersåning i tide kan være med til at holde ukrudtet væk

Jo færre huller, der er i plænen, jo sværere har ukrudtet ved at etablere sig.