Beskæring Beskåret

Beskær vedplanter i sensommeren

Stor Buskads

Ved at beskære træer og buske, mens de har blade, kan man også bedre afgøre, hvor meget der skal beskæres for at få sol på terrassen mv.

Måske trænger din gamle syren til en grundig beskæring, men du er fristet til at vente til, at grenene er bare. Desuden har du også hørt, at man beskærer om vinteren. Det er også rigtigt, men det gælder bare ikke alle planter. Argumentet for at beskære om vinteren er, at man bedre kan se grenstrukturen – og til dels også, fordi der om vinteren ikke er så meget andet at lave i haven.

Men vedplanter (buske og træer) har faktisk bedst af at blive beskåret om sommeren, hvor de er i vækst. På dette tidspunkt kan planterne nemlig lettere transportere fenoler – stoffer, der beskytter mod svampeangreb – ud til det sted, hvor en gren er skåret af.

Ved at beskære træer og buske, mens de har blade, kan man også bedre afgøre, hvor meget der skal beskæres for at få sol på terrassen mv.

I august og en varm september har planten desuden produceret nok energi til erstatning for den energi, den brugte på at danne nye skud. Så altså: Det er nu, saksen eller saven skal frem.

Se evt. fagkonsulent Kim Tang kaste sig over sin hassel i DENNE VIDEO.

Har du større eller komplicerede beskæringsopgaver, kan det være en god idé at tage en anlægsgartner med på råd. Kontakt din lokale, garantisikrede anlægsgartner her.