Juledekoration Sixteen Miles Danske Anlægsgartnere

Find julepynt i have og skov

Juledekoration Sixteen Miles

Selvom juletiden inviterer til hygge indendørs, er der ofte masser af tilbehør til julepynten lige uden for døren. Foto: Sixteen Miles Out

Inden fagkonsulent Kim Tang går i gang med at pynte op til jul, tager han altid familien med i skoven for at finde inspiration og materialer, som han kan bruge til at lave juledekorationer, dør- og bord-pynt af og som kan bruges til at pynte krukker med eller til at lægge på terrassen.

Han kigger efter barkstykker fra f.eks. gamle birketræer, en gammel rod eller en stor hvid svamp, som findes på gamle træer under nedbrydning, som kan bruges som underlag for juledekorationen. Derudover ser han også efter mos, kogler, gamle grene som er begroet med lav og små svampe, som kan tørres i ovnen inden brug.

Også en tur i haven kan bidrage med materialer til julepynten. Her tænker han på bøgegrene med blade, kristtorn (gerne med brogede blade), cypres, thuja, enebær, grene fra troldhassel, taks, grene med frugter fra roser, slåen, tjørn, glasbær, kogler og de flotte orange jødekirsebær.

Når alle disse materialer er samlet, behøver man kun at købe sterinlys og ler, inden familien kan lave de mest fantastiske dekorationer.