Find julepynt i haven

Inden jeg går i gang med at pynte op til jul tager jeg altid familien med i skoven for at finde inspiration og materialer, som jeg kan bruge til at lave juledekorationer, dør- og bord-pynt af og som kan bruges til at pynte krukker med eller til at lægge på terrassen.

Det jeg kikker efter er barkstykker fra f.eks. gamle birketræer, en gammel rod eller en stor hvid svamp, som findes på gamle træer under nedbrydning, som kan bruges som underlag for juledekorationen. Derudover kikker jeg også efter mos, kogler, gamle grene som er begroet med lav og små svampe, som jeg kan tørrer i ovnen inden brug.

Også en tur i haven kan bidrage med materialer til julepynten. Her tænker jeg på bøgegrene med blade, kristtorn (gerne med brogede blade), cypres, thuja, enebær, grene fra troldhassel, taks, grene med frugter fra roser, slåen, tjørn, glasbær, kogler og de flotte orange jødekirsebær.

Når jeg samlet alle disse materialer, behøver jeg kun at købe starinlys og ler, inden jeg kan lave de mest fantastiske dekorationer.