Fjern Ukrudt

Giv dig selv ukrudtsfri til foråret

Det er forholdsvis lunt efter årstiden, så du har stadig chancen for at komme forårets ukrudt til livs nu og nyde de sidste efterårsfarver!

Ukrudt kan også sætte frø om vinteren

Lugning bliver man aldrig helt færdig med. Men du kan gradvist gøre arbejdet nemmere for dig selv. Derfor er der sund fornuft i at gå på lugearbejde uden for den egentlige havesæson.

Ukrudtet følger nemlig ikke med i kalenderen, og så længe jorden ikke er dækket af sne eller bundet af frost, er der masser af ukrudtsplanter, der lystigt vokser videre vinteren til trods. En del kan endda finde på at blomstre og sætte frø.

Ukrudt kan være fint, men de fleste foretrækker alligevel en ukrudtsfri have og så er november et godt tidspunkt at komme forårets ukrudt til livs på.

Vær forsigtig med hakken

I bedene er ukrudtshakken et godt værktøj de steder, hvor der er afstand mellem planterne. Hak forsigtigt og undgå at komme for tæt på de planter, du vil bevare. Hvis du hakker for effektivt i jorden omkring dem, skades rødderne. Her er fingerlugning bedre og også mere effektiv, fordi du er sikker på at få hele planten med op.

Skvalderkål skal graves op

Frøukrudt er nemmest at luge og også den type ukrudt, hvor du nemmest begrænser spredningen.

Når det gælder rodukrudt, skal der en anderledes indsats til, fordi ethvert rodstykke, der efterlades i jorden, kan blive til en ny ukrudtsplante. Derfor er det ikke smart at hakke sig igennem kvikgræs og skvalderkål. Bedre er det at trække eller grave så meget af rodsystemet op som overhovedet muligt og gentage den proces ad flere omgange.

En gravegreb er ideel til formålet, fordi den ikke skærer rødderne i stykker på samme måde som en spade.

Det er også vigtigt at rive plænen, hvis du vil undgå sneskimmel.

Hvis du ikke orker havearbejdet, kan du selvfølgelig altid ringe til din lokale, garantisikrede anlægsgartner.