Supermidlet Mod Isglatte Fortove

Godt tip til isglatte fortove

(se video med fagkonsulent Kim Tang nederst på siden)
Du skal faktisk kun gruse og salte meget sjældent. Salt ødelægger både sko, hundepoter og planterne, mens grus sviner og forsvinder, når det tør.

Men hvad gør man så, når man vil skridsikre sit fortov?

Det første gode råd går ud på at bruge Leca, som flyder oven på, når det begynder at tø. Det kan blive liggende i lang tid og synker ikke ned, når det tør. I stedet flyder det, når isen smelter i dagtimerne og ligger dermed stadig oven på isen, når det fryser igen om natten.

Har man ikke Leca, eller ønsker man ikke at bruge det, foreslår fagkonsulent i Danske Anlægsgartnere, Kim Tang, at man som hovedregel bruger grus i stedet for salt.

Supermidlet mod is

Ved hård frost kan det dog være på sin plads med salt, men så bør man følge endnu et godt råd.

I stedet for at strø det fra posen, vil jeg anbefale, at man blander saltet op med vand, hvorved effekten er bedre. Det gør man helt enkelt ved at komme eksempelvis 1 kg salt i en vandkande med 5 l vand. Dermed blæser det ikke væk, når man vander fliserne, og man bruger samtidig langt mindre salt.

Husk at du altid kan få et af Danske Anlægsgartneres lokale, garantisikrede medlemmer til at hjælpe med havearbejdet – også om vinteren.