Gør din have eviggrøn

Jeg mener ikke, at det kun er om sommeren, at haven skal tage sig godt ud. I videoindslaget giver jeg nogle  fif til, hvordan haven også kan være flot at se på om vinteren.

Få farver i haven

En af de ting, man kan gøre, er at plante noget i haven, der også er grønt om vinteren. Ellers ser haven så bar ud.

I min egen have har jeg plantet godt med stedsegrønne planter som f.eks. rhododendron. Den har grønne blade hele året. Også i bunden har jeg plantet stedsegrønt, en lille vedbend for eksempel. Så haven er meget grøn, selv om det er koldt.

Udover det grønne kan man få kontraster ved at stille noget, der blomstrer om vinteren. Kejserbusken begynder allerede at blomstre, når den har smidt de sidste blade, og det gør den hele vinteren. Desuden kan planter, der blomstrer tidligt på året – f.eks. kirsebær – også give haven lidt ekstra liv.