Klimavenlig græsplæne

Som noget forholdsvis nyt er man begyndt at blande mikrokløver i græsblandingerne. Kløver i græsplænen har nemlig nogle positive egenskaber, der gør, at din græsplæne fremstår mere grøn, kræver mindre gødning og holder bestanden af ukrudt nede.

Græsplæne med mikrokløver

Mikrokløver sørger selv for forsyningen af kvælstof fra luften. Mikrokløver har en “alliance” med kvælstofsamlende bakterier på rødderne som leverer kvælstof til kløverplanten.

Efterhånden som rødderne bliver fornyet under væksten, bliver dette kvælstof også frigivet til græsserne, som er i blandingen med mikrokløver. Der er med andre ord tale om en mini “gødningsfabrik” indbygget i plænen, som sørger for den rette mængde gødning til både kløver og græs. Dette holder igen plænen fri for uønsket ukrudt.

Når du ikke skal sprøjte mod ukrudt, bruger industrien mindre energi på fremstilling af sprøjtemidler. Og når du ikke skal bruge kunstgødning, bliver der sparet energi til fremstillingen af denne gødning.

Mikrokløver i græsplænen har også vist sig at holde græsset meget sundt og giver en meget frisk grøn farve til plænen. Du skal ikke vande græsplæne så tit.

Da græsblandinger med mikrokløver også er slidstærke, bliver de allerede brugt til kommunale fodboldbaner og andre fællesarealer. Af ovenstående grunde har denne græsblanding modtaget en miljøpris i England, og vores fagkonsulent kan også anbefale, at mange private erstatter de traditionelle græsblandinger med en blanding med mikrokløver.

Nedenfor kan du se et foto af en plæne med og uden mikrokløver. Fotoet er fra DLF – en global frøvirksomhed, der forædler, producerer og afsætter frø til landbruget, privat og professionel plænegræs – og viser forskellen. DLF står bl.a. bag frøblandingen “Masterline Micro” som netop indeholder mikrokløver.

Mikrokløver Ukrudt711 DLF