Lang vinter beskytter faktisk haven

Så kom snestormen…eller lidt sne og blæst i hvert fald.

Men vejret er faktisk ikke så skadeligt for haven,  selvom det selvfølgelig er ubehageligt at bevæge sig omkring i.

Rodion Kutsaiev Frost Om Foråret

Jordtemperaturen er lav og kommer  kun langsomt  op på de 6 – 8 grader, som er en forudsætning for, at der for alvor kommer gang i græs, stauder mv. Foto: Rodion Kutsaiev

Frost beskytter mod sen frost

Normalt kan en snestorm og kulde i slutningen af marts og begyndelsen af april skade planterne. Men i år er det ikke tilfældet, da vejret har været koldere end normalt og stort set uden perioder med lunere vejr.

Det betyder, at mange planter ikke er så lagt fremme, som de plejer, og det er absolut en fordel, når der kommer sne og kraftig blæst længe efter, at vinteren burde være slut.  På den måde undgås det nemlig at spæde skud og blomster fryser bort.

Nok intet i påsken

Som vi vist alle fornemmer, kommer foråret sent i år. Jordtemperaturen er lav og kommer  kun langsomt  op på de 6 – 8 grader, som er en forudsætning for, at der for alvor kommer gang i græs, stauder mv.

Dette sammenholdt med, at påsken ligger tidligt i år, så kommer påsken ikke til at stå i havens tegn – normalt plejer man at skulle lægge de første kartofler under plastic i påsken samt få klargjort den øvrige have ved nedskæring af stauder, fjerne af blade mv. i bede og fjernet mos mv. fra græsplænen.

Vil du gerne tage forskud på foråret, kan vi anbefale at tage afskårne grene ind – mirabel, forsytia, kirsebærkornel er oplagte muligheder.