Aegopodium Podagraria 117864826

Lug i det tørre vejr

Det er tørt og har været det længe. Det betyder, at det er mere effektivt at luge. Der er nemlig mindre risiko for, at det efterladte ukrudt vil finde rodfæste og spire igen, når jorden er tør.

960px Aegopodium Podagraria (dkrb) 1

Skvalderkåls rødder er lange og skyder let, selvom de er hevet op af jorden. Sørg for at få så meget som muligt med. Foto: Drahkrub / http://de.wikipedia.org/wiki/Benutzer:Drahkrub.

Det genstridige rodukrudt

Husk at være grunding, når du har med rodukrudt som eksempelvis skvalderkål at gøre. Selv et lille, efterladt rodstykke kan blive til en ny plante. Det samme gælder kvikgræs. Med begge type ukrudt gælder det om at hive eller grave så meget af rodsystemet op. Og husk at det ikke er overstået på én gang. Rodukrudt skal man være over igen og igen.

Et godt værktøj til arbejdet er en gravegreb, fordi den gør det lettere at trække hele rodsystemet op og har mindre risiko for – som eksempelvis en spade – blot at skære rødderne over.

Og husk, hvis du ikke selv kan overskue at holde haven, så kan du altid få din lokale, garantisikrede anlægsgartner til at gøre arbejdet.

Topfoto: Daniel Cahen