Sne på græsplænen
Tyk sne kan give den ofte triste vinterhave et eventyrligt præg, og de fleste bliver glade, når de ser fnuggene falde. Men hvis sneen bliver liggende i længere tid, kan det give problemer. Det gælder især på græsplænen, hvor man skal undgå at gå frem og tilbage af samme “sti”, så længe der er sne.
Vægten af fodtrinnene betyder nemlig, at man får trådt sneen sammen til is, og is bliver liggende længere, og er mere skadende for plænen af sne.
Der kan nemlig komme både lys og luft ned til græsset igennem sneen. Ofte er der faktisk plusgrader under sneen, og hvis sneen ikke bliver liggende lige så længe som i fx 2009 og 2010, er det slet ikke skadeligt for plænen med et lag sne.
Det samme er ikke tilfældet for is, hvor ilten ikke kan trænge igennem. Det kan kvæle græsplænen.
Hvis snelaget er løst, kan lys lettere trænge igennem og græsset oftest overleve, men en måned med et tykt islag vil gøre det svært for græsset at klare den.
Husk at du altid kan kontakte din lokale, garantisikrede anlægsgartner til at hjælpe med haven – også snerydning, som du endda kan trække fra med Håndværkerfradraget!