Årets sidste græsslåning er på trapperne

Så er det ved at være slut med plæneklipning for de næste par måneder.

Tommelfingerreglen for, hvornår du kan stoppe med at slå græsset, er meget enkel: Når græsset ikke vokser mere, behøver du ikke slå det mere :)

I praksis stopper græsset med at gro, når jordtemperaturen kommer under 6-8 grader, og det plejer at ske i oktober-november.

I år har det sene efterår været forholdsvis lunt. Derfor er der stadig lidt vækst i de fleste plæner og ikke alle har kunnet stille plæneklipperen i skuret for vinteren.

Langt græs er godt vintergræs

Men hvis dit græs er blevet halvlangt og du overvejer, om det lige skal have en sidste klipning inden jul, skal du måske slå koldt vand i blodet.

Du kan altid overlade græsslåningen til andre, hvis du ikke gider… men husk nu at vælge garantisikrede fagfolk! :)

Det kan nemlig være en god idé at lade græsset være lidt længere end normalt hen over vinteren. Så er græsset nemlig lidt stærkere og overvintrer bedre, fordi græsstråene beskytter de eksisterende vækstpunkter.

Hvis du vil klippe, kan det derfor være en gode idé at sætte plæneklipperhøjden lidt op, så græslængden efter klipningen bliver mindst 5-6 cm i stedet for de 3-4 centimeter, som de fleste haveejerer foretrækker i sommerhalvåret.

Alternativt kan du altid bede din lokale, garantisikrede anlægsgartner om at give en hånd.