Klimatilpasning og velovervejet vækst

Henrik Holmegaard, der lige efter årtusindskiftet stiftede Holmegaard Anlægsgartner, er egentligt uddannet væksthusgartner.

Men allerede under studiet blev han klar over, at han ville ud af drivhuset og arbejde med sine hænder i folks haver og virksomhedernes udeområder. Derfor videreuddannede han sig, så de grønne kompetencer blev udbygget med indgående viden om sten og belægninger.

Holmegaard01

Mulighederne er mange, hvis du ringer til en fagmand – uanset om du skal have renoveret haven eller om der skal tages hånd om virksomhedens udeområder.

Vækst i en krisetid 

Men måske smittede lærdommen fra væksthusene af på andet end Henrik Holmegaards faglighed. I hvert fald klarede han sig igennem finanskrisen bedre end de fleste, ja, faktisk lykkedes det virksomheden at vokse på trods af tiderne. Og i dag er Henrik Holmegaard ikke i tvivl om hvorfor.

“Jeg kommer jo fra landet og har lært ikke at slå et større brød op end jeg kan bage. Da opgangstiderne var på sit højeste, sagde vi derfor hele tiden nej til opgaver, i stedet for at hive en masse nye ansatte ind. Vi havde ekstremt travlt, men jeg tænkte at dette marked ikke kunne bliver ved,” forklarer indehaveren og fortsætter:

“I stedet blev vi i en størrelse, som vi kunne håndtere, og faktisk er vi ca. vokset med én ansat hvert år, siden krisen satte ind.”

Holmegaard02

Kunstfærdige private haveanlæg er blandt Holmegaard Anlægsgartners forcer.

Klimatilpasning i gang

I dag har Holmegaard Anlægsgartner ca. 10 ansatte og tager sig både af det grønne arbejde med at passe de lokale virksomheders udearealer og med at lave nye haver til hr. og fru. Jensen. Men især ét fagområde er i voldsom vækst for tiden, fortæller Henrik Holmegaard.

“Klimatilpasning er en trend, som for alvor er på vej frem nu. Hele Middelfart skal eksempelvis laves om til Klimaby for 30-40 millioner, og kommunen har også åbnet for at give tilskud på hele 26.000 kr., hvis man får koblet det regnvand, som falder på ejendommen, fra det offentlige kloaknet og i stedet håndterer det på egen grund. Den mulighed fortæller vi mange kunder om i disse dage.”

Holmegaard03

Mange virksomhedsdomiciler er omgivet at store ude-arealer, som skal passes ordentligt for at give et godt førstehåndsindtryk. Her er HolmegaardAnlægsgartner i sit es.

Ved en skillevej

Som sagt har Holmegaard Anlægsgartner vokset i et fornuftigt tempo igennem årene, men måske er tiden kommet til forandringer.

“Jeg står ved en skillevej, for nu har vi jo nået de ti ansatte, som jeg har drømt om i mange år. Og jeg synes, at der er mange tegni sol og måne på, at vi skal være flere. Som det er lige nu er jeg både direktør, fejedreng og pladsmand, og hvis vil skal være flere, så bliver jeg nødt til at give nogle af mine mange kasketter fra mig,” siger Henrik

Holmegaard, der derfor overvejer at overtage en mindre virksomhed fra lokalområdet og dermed få en kompetent formand til at overtage nogle af hans overordnede opgaver.

Der er ingen kandidat i søgelyset netop nu, men virksomhedsovertagelser er ingen nyhed for Holmegaard Anlægsgartner, der sidste december overtog Grøn Haveservice i Fredericia med stor succes.

Læs mere eller kontakt Holmegaard Anlægsgartner her