HedeDanmark

Sanderumgård under renovering

Når du nyder en tur i den grønne skov, besøger en smuk slotshave eller er i zoologisk have, tænker du nok ikke over, hvem der står bag plantning af træer, pasning af store græsarealer eller opbygning af kunstige habitater.

Ofte er det HedeDanmark. Firmaet passer blandt andet den skovprægede park ved Schackenborg Slot, de har lavet dekorationer til det nye flodhesteanlæg i Københavns Zoo og renoveret slotsparken ved Sanderumgaard på Fyn.

140 års erfaring med skov- og landskabspleje

HedeDanmark a/s blev stiftet som selvstændigt aktieselskab 1. januar 2004, først under navnet Hedeselskabet Skov og Landskab A/S, men fra 1. maj 2006 ændredes navnet til HedeDanmark, men erfaringen går helt tilbage til Hedeselskabets stiftelse i 1866. HedeDanmark er i dag en international virksomhed med stort fokus på bevaring af vores naturværdier og naturressourcer.

Sanderumgaard slotshave

Et af HedeDanmarks seneste store projekter er renoveringen af Sanderumgaards slotspark på Fyn. Renoveringen er finansieret af Fonden Realdania, som også finansierer renoveringen af otte andre slotshaver i Danmark med det formål at bevare en del af vores kulturarv. Plejen af de store parker er en dyr affære, og derfor forfalder en del slotsparker.

16.000 stauder

Renoveringen af Sanderumgaards slotspark gik i gang i august 2009. I vinteren lå arbejdet stille, men kulden blev dog udnyttet til at få kørt materialer over isen til de små øer i slotshaven. I foråret 2010 blev der blandt andet plantet 16.000 stauder i parken, som blev indviet den 25. maj. Se billeder fra Sanderumgaard her

Flere store opgaver, tak

Tage Schjødte var projektleder på renoveringen af Sanderumgård. Han blev udlært som anlægsgartner i 2003 og har senere uddannet sig til jordbrugsteknolog i landbrug og anlæg. Siden 2008 har han været drifsleder på HedeDanmarks driftscenter på Fyn.

“Det, der tiltrækker mig mest, er at arbejde med grønne områder, som  folk gerne vil

have ser pæne ud. De sætter stor pris på det arbejde, vi laver. Mange gange kan vi også se en stor forskel på det, vi laver, fra vi møder om morgenen, til vi kører hjem til fyraften. Det er en stor glæde at se det, vi har solgt til en kunde, blive til virkelighed.”

Renoveringen af Sanderumgaard slotspark er en af de største opgaver Tage Schjødte har arbejdet på, og den har givet ham lyst til at kaste sig over flere opgaver af samme slags.

Se HedeDanmarks hjemmeside