Amagergartner plejer øen

Det var ikke oplagt, at Thomas Isafold skulle blive anlægsgartner, da han omkring årtusindskiftet stod på havnen i København og byggede skibe. Det foregik på det gamle B&W men også på havne i Norge, hvor Thomas fik en forkærlighed for at arbejde ude og bruge sin tekniske snilde til bl.a. at bygge boreplatforme.

Sidenhen blev det dog en helt anden form for håndværk, som han kunne glæde kunderne med. Hann er nemlig indehaver af Isafold Have- og Parkanlæg, som blev stiftet i de glade dage med højkonjunktur i 2006. Lynhurtigt fik han 5 ansatte og anlagde drømmehaver over hele København og Nordsjælland. Men efter finanskrisen har Thomas og firmaet Isafold Have- og Parkanlæg måtte sige farvel til hovedparten af de ansatte og skifte fokus.

Pleje og Amager

“I dag koncentrer jeg mig om Amager, og her kører jeg stort set kun grøn pleje. Lige nu kører vi snerydning for lokale institutioner, tankstationer og fx ældre, hvor jeg også passer deres haver, ” forklarer Thomas Isafold. Om sommeren gælder det så boligforeninger, virksomheder og de private haveejere, og netop arbejdet med at rydde og forskønne en vild have er en af hans yndlingsopgaver.

“Det sjoveste er jo at kunne se hurtige resultater. Og jeg elsker, når folk tager af sted på arbejde med et vildnis i haven, og så kommer de tilbage og så står alting knivskarpt. Det er fedt, at man hurtigt kan gøre en stor forskel,” lyder det fra anlægsgartneren, der ikke har nogen intentioner om at få stablet en stor virksomhed på benene. Et par mand eller tre kan sagtens holde styr på Amager, og så kan Thomas også have hånd i hanke med det hele og stadig få lov til at komme ud og gøre en forskel i alle øens haver.