Peer L.S. Larsen – en erfaren skovtrold

Peer LS01

I 1984 – for næsten 30 år siden – købte skovløber Peer Larsen en ny Land Rover.

Sådan en er jo dyr, så samme år stiftede han sin virksomhed Peer L.S. Larsen. Som skovløber havde han beskåret og fældet træer i årevis og således holdt skovene i Københavns Skovdistrikt og Vestskoven sikre at færdes i. Derfor var det naturligt, at han slog sin forretning op på at ordne træerne for kommuner og private.

I dag ordner kommunerne selv deres træer, og der er siden Peer Larsens unge dage blevet opfundet både manuelle og motoriserede en-håndssave til brug i trætoppene. Men selvom han ikke længere selv klatrer rundt mellem grenene, er det stadig træ-opgaverne, der er Peer L.S. Larsens speciale.

Anlægsfolk skal ligne Hulk

“Jeg anlægger selvfølgelig en græsplæne i ny og næ. Men rigtige anlægsarbejder er kun for nogen, som ligner Hulk,” pointerer Peer Larsen, der i dag bruger en stribe faste samarbejdspartnere, når kunderne ringer med et træ, som skal beskæres eller fældes.

Det er langt fra alle træ-opgaver, som privatpersoner selv bør kaste sig over.

Det sker kun cirka 4-5 gange om måneden, for finanskrisens eftervirkninger suser stadig i trætoppene og folk holder på pengene. Sådan var det ikke i 1984, da Peer startede op. Men det går nok, og selvom Peer Larsen helst laver opgaver i nærområdet, så har han ingen problemer med at køre til Jylland. Her har han fx fældet en ahorn i Vejle, der stod for tæt op ad et hus.

Det er heldigvis ikke altid, at han er nødt til at køre så langt til træet. I næste uge skal han blandt andet fælde et valnøddetræ i Glostrup, hvor hans virksomhed også holder til. Træet står for tæt på kundens hus. Og når det er fældet, kan kunden selv vælge, om de vil have det fældede træ liggende i haven og selv hugge det til brænde, om Peer skal gøre det for dem, eller om han skal få en vognmand til at køre det væk for dem.

Der har været mange historier i medierne omkring gør-det-selv-træfolk, som er kommet til skade eller ligefrem er omkommet, da de selv kastede sig over større beskærings- og fældningsopgaver. Men Peer Larsen mener ikke, at han kan komme med gode råd på andres vegne.

“Folk må jo gøre nøjagtigt, hvad der passer dem,” siger Peer Larsen, men understreger, at det er et kompliceret stykke arbejde at fælde et træ.

Og så er der jo godt, at man stadig kan få en træekspert og tidligere skovløber til at ordne arbejdet for én.