Drømmejob siden barndommen

Peter Møller Jensen er til daglig ansvarshavende og ejer af anlægsafdelingen i Gug Anlæg og Planteskole uden for Aalborg. Han er en af de mange danske anlægsgartnere, som er med til at forskønne danske haver.

Og det ligger til familien. Både hans far og farfar arbejdede som anlægsgartnere. Hans onkel er planteskolegartner og har til daglig ansvaret for planteskoleafdelingen og er i dag Peters kompagnon.

Planteskole erstattede folkeskole

Peter Møller Jensen har aldrig været i tvivl om, at også han ville den vej. I dag er han 37 år og har været anlægsgartner siden 1992.

I 8. klasse blev Peter meget skoletræt. Men det betød faktisk, at han allerede på det tidspunkt kunne begynde at realisere sin drøm om at blive anlægsgartner. Han fik nemlig tilbud om kun at gå i skole seks timer om ugen , hvis han til gen­gæld arbejdede på sin fars planteskole. Peter Møller Jensen slog til og smøgede ærmerne op. Det var en billet til friheden. En billet der skulle indløses med hårdt arbejde.

Anlægsgartner med begejstring

Peter Møller Jensen klarede det hårde arbejde, og barndomsdrømmen om at blive anlægsgartner gik  i opfyldelse. I dag har Peter Møller Jensen 25 ansatte.  Han har svært ved at skjule sin begejstring over alt det, arbejdet som anlægsgartner indebærer af kundekontakter, nye ideer og skaberglæde.

“Jeg farer jo rundt hos kunderne, som om det er min egen have. Det er ikke noget, jeg lader som om, for jeg bliver grebet af det.  Og så vælter det frem med forslag,” siger anlægsgartneren fra Gug Anlæg og Planteskole. En af hans store passioner er vandbassiner.

Se Gug Anlæg og Planteskoles hjemmeside