En familievirksomhed kan aldrig sænke standarden

Der skaber ærefrygt at blive direktør i en virksomhed, som ens far har været et kvart århundrede om at bygge op.

Men Henrik Hoffmann vidste, hvilken udfordring han stod overfor, da han sammen med sin bror Michael i 2000 indgik i ejerskabet af Anlægsgartnerne H. Hoffmann A/S.

“Når man overtager en familieforretning, kan man ikke hvile på laurbærene og det gode navn. Man ved, at man bliver bedømt på alle områder i forhold til den kvalitet, som virksomheden i 25 år har været garant for,” forklarer direktør Henrik Hoffmann.

Privatkunder gennem 25 år

H Hoffmann Aarhus01

Anlægsgartnerne H. Hoffmann A/S har flere kunder, som trofast har benyttet virksomheden siden begyndelsen i 1975.

Det er heldigvis gået i den rigtige retning siden generationsskiftet, og virksomheden tæller i dag 35 ansatte.

Udviklingen har også betydet, at der nu bliver fokuseret mere på større opgaver med pleje og vedligehold, hvor det i stifter Henning Hoffmanns tid udelukkende var private haver, som blev anlagt og plejet.

“Men vi har stadig rigtig mange privatkunder, og det ønsker vi absolut at blive ved med. Der findes jo private haver rundt omkring her i Århus og omegn, som vi har vedligeholdt i 20-25 år, og dér vil vi gerne blive ved med at leve op til min fars standard,” understreger Henrik Hoffmann.

Skomager, bliv ved din læst

H Hoffmann Aarhus02

Anlægsgartnerne H. Hoffmann A/S laver flere og flere større pleje-opgaver, men de private kunder kan stadig få lavet nyanlæg eller klippet hækken og plænen.

Det er også en af grundene til, at Anlægsgartnerne H. Hoffmann A/S ikke kaster sig over totalentrepriser, hvor de skal levere både tømrer-, maler- og elektrikerarbejder.

“Vi har udført et par totalentrepriser, men vi vil hellere holde os til det, som vi er bedst til, nemlig at lave rene gartner- eller anlægsgartneropgaver.”

Sin erfaring har Henrik Hoffmann naturligvis fra sine barne- og ungdomsår i hælene på Henning Hoffmann, hvor unge Henrik hurtigt viste stor interesse for forretningsdelen af virksomheden med planlægning og tilbudsberegning.

Derfor blev det med tiden indlysende, at Henrik skulle på handelskole for at få papirerne til at bakke hans praktiske erfaring fra sin fars kontor op, mens bror Michael blev uddannet anlægsgartner.

Sammen udgjorde de et kompetent team til løbende at overtage deres fars mange opgaver, og også broren Søren Hoffmann er i dag en fast del af Anlægsgartnerne H. Hoffmann A/S.