Endelig kan anlægsgartnermesteren arbejde igen

Faskiner, regnbede, omfangsdræn og andre løsninger fra anlægsgartnernes redskabsskur er der ikke meget brug for i Egtved mellem Vejle og Kolding. Her er jorden nemlig sandet, så vandet let kan sive ned og de store regnskyl laver derfor ikke de samme ødelæggelser for private husejere, som de gør i landets tættere bebyggede områder.

Anlægsgartnermester Søren Nørskov sætter en ære i at udføre et godt stykke belægningsarbejde.

Heldigvis er der masser af andre opgaver at kaste sig over for Søren Nørskov fra Nørskov Anlægsgartneri A/S. Og nu er det endda blevet sjovt at arbejde igen.

“Inden finanskrisen var vi 10 mand, og der var så meget administrativt arbejde, at jeg slet ikke havde fingrene i jorden. Det er hverken optimalt for krop eller sjæl,” fortæller Søren Nørskov.

I dag har virksomheden blot 4 mand, og Søren Nørskov kan være med ude og skabe nye haveanlæg, vedligeholde haver, lave hegn, terrasser og støttemure og selvfølgelig tale med kunderne.

Førte fars firma videre

Søren Nørskov har ikke talentet for anlægsgartneri fra fremmede. For snart 50 år siden stiftede hans far Agtrup Mølle Anlægsgartneri, hvor Søren fra barnsben har fået det praktiske arbejde ind i hænderne og viden om normer og standarder ind i hovedet. Efter at have stiftet sit eget firma og kørt parløb i nogle år, hvor de hjalp hinanden som indehavere af hver deres virksomhed, købte Søren Nørskov for 12 år siden næsten alle faderens maskiner og overtog også enkelte kunder. Dermed var generationsskiftet en realitet, og i dag koncentrerer Søren Nørskov sig om det, han holder mest af – anlægsgartneriet.

“Men jeg er faktisk udlært væksthusgartner, så jeg har altid haft forstand på planterne. Jeg synes dog, at en kombination af flotte belægninger og det helt rigtige plantevalg er sjovest. Det er jo meget rart at komme ud og sidde på plæneklipperen og få tænkt sig om, men det er også dejligt med et godt stykke flisearbejde,” lyder det fra anlægsgartnermesteren.

Nu nærmer den kolde tid sig, så i disse dage har Nørskov Anlægsgartneri A/S beskæringsopgaver på tapet, men snart er det saltet og sneskovlene, der skal frem, når både private kunder, virksomheder og butikker i Kolding og Egtved skal have banet vej igennem snemasserne. Men længere væk skal snerydningsmaskiner ikke fra hjemstavnen, understreger Søren Nørskov.

“Vi koncentrerer os simpelthen om de byer og siger nej til tilbud udenfor. Når det gælder om glatførebekæmpelse, handler det nemlig om at kunne være på pletten hurtigt.”

Som billedet viser, er der stadig mange haveprojekter, som sagtens kan klares i den mørke tid. Og så er drømmehaven klar, når solen vender tilbage.

Besøg Nørskov Anlægsgartneri A/S på www.anlaegsgartneriet.dk