De gør, hvad de siger

Fra kloakservice og murerarbejde over plænepleje og blomsterpasning til anlægning af broer og legepladser.  Firmaet Kaj Bech A/S fra Holstebro er kendetegnet ved en meget stor spredning af arbejdsopgaver.

Smuk indgang til Holstebros grønne åndehul

Men stærke værdier holder alligevel sammen på den vestjyske virksomhed, fortæller afdelingsleder i Park & Vejservice, Lars Ole Rugtved:

“Det, der holder sammen på os, er vores værdier. Vi er en virksomhed, der vægter ærlighed og ordholdenhed højt. Det betyder, at vi gør det, vi siger. Hvis vi siger, at vi kommer i morgen, så kommer vi i morgen. Hvis vi siger, at det bliver 100 kroner, så bliver det 100 kroner – alt inklusive.”

Den vesttjyske ærlighed gælder også, hvis firmaet bliver tilbudt at lave en discountløsning.

“Så kan vi godt finde på at sige pænt nej tak, også selv om vi mister en kunde på det,” siger Lars Ole Rugtved.

Rådgiver om anlæg

Nyanlagt forhave

Kundeporteføljen er alsidig. Både boligselskaber, virksomheder, private og kommunale kunder har dagligt glæde af virksomhedens grønne fingre. Blandt andet passer Kaj Bech A/S buske, træer og græs for boligselskabet Skt. Jørgen hele 35 steder i Holstebro og omegn.

En anden stor arbejdsopgave er driften af Holstebro Kommunes grønne områder, og ikke mindst har Kaj Bech A/S mange opgaver for private:

“Det kan være omlægning af gamle villahaver, hvor vi skal fælde og fjerne en masse, eller det kan være nybyggerier, hvor vi starter fra en bar mark og er med til at rådgive om,  hvor tørrestativet skal stå, og hvor i haven rododendron og bøg vil tage sig bedst ud,” siger Lars Ole Rugtved, der  er uddannet skov- og landbrugsingeniør og gift med en gartner.

Familievirksomhed i udvikling

Kaj Bech A/S er oprindeligt et murer- og entreprenørfirma. Men da virksomheden i 2000 fik virksomhedsoverdraget 65 medarbejdere fra Holstebro Kommunes Park & Vej-afdeling, blev anlægsgartneri den største specialkompetence i den familiedrevne virksomhed. I dag udgør cirka 110 af Kaj Bechs i alt 165 mand store medarbejderskare afdelingen for Park & Vejservice.

Lars Ole Rugtved

Virksomheden har ikke kunnet undgå at mærke finanskrisens negative effekt på byggeriet. Anlægsgartneriet har derfor været en saltvandsindsprøjtning for firmaet, der i de senere år har oplevet vækst.

Det er i dag Anders Bech, Kaj Bechs søn, der ejer virksomheden, og som gennem de senere år har gjort meget sammen med lederne for at udvikle virksomheden indenfor ledelse på en sådan måde, at de dybe traditioner og værdier kombineres med ny markedsorienteret teori.

Læs mere om Kaj Bech A/S