Fra grønt til hvidt

Mikael Thomsens virksomhed i Rødekro i Sønderjylland beskæftiger sig ikke alene med haveanlæg – blandt andet på Gråsten Slot, hvor Dronning Margrethe hver sommer holder ferie  – men også med udgravning til fundamenter, planering af grunde samt kloak- og drænarbejde.

Men lige nu er jorden frosset, og sneen ligger tykt i hele landet. Så det er helt andre opgaver, virksomheden tager sig af i øjeblikket.

Gartneren rydder sne

Det er Mikael Thomsens hustru Lene,  der fortæller om virksomheden, for Mikael Thomsen selv har travlt med snerydning.

“Vi sørger typisk for snerydning hos kunder, som vi passer grønne områder eller haver for om sommeren, og det er både private, boligforeninger og virksomheder, vi har faste snerydningsaftaler med,” siger Lene Thomsen.
Sneen vælter ned, mens vi taler, så mon ikke der bliver nok at rydde lidt tid endnu.

En royal kunde

Blandt Mikael Thomsens kunder er Gråsten Slot  i Gråsten, tæt på Sønderborg. Slottet har faste gartnere, men nogle gange, når der har været vedligeholdelsesopgaver, slottets egne gartnere ikke kunne overkomme, er Mikael Thomsens firma blevet tilkaldt.

“Vi har repareret belægninger der – og en gammel støttemur af granitbrudstykker,” siger Lene.
Belægninger laver Lene dog ikke selv, men ud over at passe det administrative, giver hun en hånd med ved græsslåningsopgaver samt grøn pleje (lugning og oprydning).

Mikael Thomsen vinder Bedst anlagte stand

Vinder af ‘Bedst anlagte stand’

I både 2005 og 2008 – de eneste to år Rødekro har afholdt havemesse – kårede publikum virksomheden Mikael Thomsen som vinder af titlen ‘Bedst anlagte stand’ i en dyst med tre andre anlægsgartnere.
Det er altså ikke alene ude i det fri, Mikael Thomsen kan lave flotte haver. Indendørs rækker hans kreative evner også vidt.

Se Mikael Thomsens hjemmeside

Læs om Gråsten Slot