Midtjysk anlægsgartner til tops

Det er let at beskære et træ. Men det er ikke let at beskære et træ, så det også ser smukt ud bagefter og ikke har skader, der åbner træet for svamp og insekter. Det er heller ikke ufarligt at beskære et træ. Det har de seneste års fokus i medierne på træ-ulykker og risikotræer sat en tyk streg under.

Det kan se let nu, når eksperten er i gang, men træfældning og større beskæringsopgaver er ikke for hvem som helst.

Træeksperten

Derfor var anlægsgartner Mikkel Kirkegaard heller ikke i tvivl, da han for to år siden valgte at gøre alvor af sin hobby som træklatrer og stiftede virksomheden Midtjysk Træpleje & Anlægsgartneri.

“Helt fra starten på anlægsgartneruddannelsen var det især træarbejdet, der fangede mig. Det er både kompliceret og enkelt på samme tid,” fortæller Mikkel Kirkegaard, der er Certificeret træplejer (Certified European Treeworker), har deltaget i DM i træklatring og er medlem af både Danske Anlægsgartnere og Dansk Træplejerforening. Han er desuden udlært Træinstruktør og må altså instruere og arrangere klatre-arrangementer i træer for private og virksomheder/skoler.

Han pointerer, at der er flere grunde til, at det tit går galt, når gør-det-selv-folk beskærer eller fælder store træer. Bl.a. at folk ikke bruger det rigtige udstyr eller ikke ved, hvordan man laver en korrekt, retningsbestemt fældning. Desuden opfører træer sig forskelligt, og hvis man hugger løs på f.eks. et asketræ, risikerer man, at det flækker.

Alle grønne anlæg

Selvom Midtjysk Træpleje & Anlægsgartneri naturligvis udfører mange træopgaver for både kommuner, boligforeninger og private, er det først og fremmest de grønne haveanlæg, som er virksomhedens speciale.

Selvom det primært er træpleje og nye, grønne anlæg, som Midtjysk Træpleje Anlægsgartneri tager sig af, er specialopgaver såsom grønne tage også med blandt virksomhedens kompetencer.

“Det skæggeste er jo, når jeg får lov til at lave et flot anlæg med nyplantning, hvor jeg har været med til plantevalget, og kan skabe en have, hvor farver, blomstring og de forskellige materialer virkelig spiller sammen,” forklarer Mikkel Kirkegaard.

Almindelig grøn pleje såsom hækklipning hører naturligvis også til blandt Midtjysk Træpleje & Anlægsgartneris faste ydelser. Men hvis kunden har særlige ønsker, kan virksomheden også sagtens løfte specialopgaver som f.eks. etablering af taghaver.

Besøg Midtjysk Træpleje & Anlægsgartneris hjemmeside www.mjtp.dk for mere information.