Askov og hans håndfuld gartnere

I år 2014 har Leon Askov være medlem af Danske Anlægsgartnerei 30 år. Han har altså set markedet gå både op og ned flere gange, men han har aldrig været i tvivl om, hvilken størrelse hans virksomhed skulle være.

Mange af Leon Askovs opgaver handler for tiden om at pleje grønne udearealer. Både små private haver og større områder hos boligselskaber og virksomheder kommer under kyndig behandling.

“I dag ligner min virksomhed egentlig sig selv meget godt siden starten i 1984. Jeg har altid gerne ville have en lille forretning, hvor jeg kunne have styr på det hele og stadig kunne være med i marken næsten hver dag,” fortæller anlægsgartnermester Leon Askov.

Han har derfor 5-7 ansatte i virksomheden i Tranbjerg syd for Århus, hvor der især er gang i triminingen af hække, græsplæner og prydbuske lige nu. Leon Askov har nemlig fokuseret på at vedligeholde privathaver, boligforeninger, grundejerforeninger og virksomheders udearealer. Men heldigvis følger der ofte også nyanlæg med, når de faste kunder skal have drømmehaven eller en ny belægning.

De komplekse nyanlæg – hvor mange elementer
skal spille sammen – er en af Leon Askovs
yndlingsopgaver.

“Jeg kommer aldrig til kun at blive en ren vedligeholdelses-virksomhed. Der kommer jo en del kreativitet i spil, når man bygger nyt. Desuden kan jeg godt lide at kunne tilbyde kunderne den brede løsning, hvor vi tager os af alle dele af udemlijøet,” forklarer Leon Askov, der fx netop har anlægt en rækkehushave, hvor der ud over belægninger og plantearbejde også skulle laves et haveskur, afvanding, tørrestativ og flere højbede i træ.

“Den slags er jo skæg at lave,” lyder det fra anlægsgartner- mesteren, der stadig om 10 år kommer til at køre Østjylland tynd med sine 5-7 ansatte – og så ikke flere.