Entreprenørens anlægsgartner

Entreprenører kan ikke være verdensmestre til det hele. Det anerkendte entreprenørfirmaet Svend B. Thomsen fra Varde i 2006 og stiftede derfor Anlægsgartneren ApS – et selvstændigt anlægsgartnerfirma og nyt medlem af Danske Anlægsgartnere.

Når man er søn af en brolægger, er det kun naturligt, at man brænder for de flotte belægninger. Og det gør Christian Møller,
daglig leder i Anlægsgartneren ApS.

Dermed kunne entreprenørfirmaet koncentrere sig om de tunge anlægsopgaver, mens Anlægsgartneren ApS tog sig af de grønne udeanlæg, det følsomme plantearbejde og de kunstfærdige belægninger.

I dag er anlægsgartner Christian Møller daglig leder af Anlægsgartneren ApS, som stadig har masser af rive i, selvom virksomheden blev oprettet, mens byggeboomet var på sit højeste.

“Man kan godt mærke, at der ikke er lige så meget at lave som tidligt. Men selv om opgaverne er blevet mindre, er der kommet flere af dem, og det er derfor vi stadig er her,” forklarer Christian Møller, der er uddannet grå anlægsgartner.

Brolæggerens søn

Grønt vedligehold og plantning er også blandt referencerne hos Anlægsgartneren ApS. Her er
en stor avnbøg ved at blive plantet ved restauranten Henne Kirkeby Kro, som fik lavet køkkenhaven for
millioner. Restauranten har nemlig en ambition om en michellinstjerne og at blive Europas bedste kro. Og i
sommeren 2013 går Anlægsgartneren ApS i gang med at anlægge et helt hedelandskab ved Henne Kirkeby Kro.

Helt fra barnsben har Christian Møller vidst, at han skulle arbejde i faget. Hans far var nemlig brolægger, og Christian har slæbt sten, lige siden han kunne gå. Derfor er det også arbejdet med de flotte belægninger, som han i dag brænder mest for.

“Men jeg er glad for, at jeg har valgt anlægsgartneriet, for der er mere alsidighed i arbejdet end som brolægger, og du får ofte lov til at være mere kreativ. Og jeg tager mig selv af alle de helt små haveprojekter og planteopgaver, som kun kræver 1 mand,” siger han.

Virksomhedens største kundegruppe er nyanlæg for private haveejere, men der bliver også passet grønne områder og udearealer for virksomheder og en enkelt boligforening. Og på grund af den lange vinter er der faktisk så meget at lave lige nu, at Christian godt kunne bruge en ekstra mand til at løfte alle opgaverne.

“Vi er fire anlægsgartnere i virksomheden: Tre grå og en grøn. Men det er lidt travlt lige nu, og folk kan jo ikke forstå, hvorfor man ikke kan komme samme dag som de ringer,” lyder det fra Christian Møller.

Og skulle det ske, at der pludselig ikke er noget arbejde til anlægsgartnerne i et par dage, så kan de altid træde til som brolæggere, når “modervirksomheden” Svend B. Thomsen A/S skal lave gågade eller torve for kommunerne.