Anlægsgartneren, som ikke blev ingeniør

“Mine forældre undrer sig stadig over, at jeg ikke blev ingeniør,” fortæller Anders Møller med et grin. Men måske var det ikke den dummeste idé i verden, at han valgte at blive anlægsgartner.

Indehaverne Søren Løkkegaard og Anders Møller (tv) har ingen planer om at skabe Danmarks største anlægsgartnervirksomhed. Den skal ikke blive større end, at den stadig kan rumme en nærværende organisation.

Sammen med sin tidligere kollega Søren Løkkegaard stiftede han for to år siden anlægsgartnervirksomheden MøllerLøkkegaard ApS, og siden da er det kun gået fremad for firmaet, som i dag har 14 ansatte.

Firmaets succes er dog ikke den eneste grund til, at Anders Møller er glad for, at han ikke blev ingeniør.

“Jeg kan godt lide, at vi er de sidste håndværkere på stedet. Det er os, der gør det hele smukt og færdigt. Det er ikke som for eksempel en rørlægger eller en murer, som kan arbejde i månedsvis på noget, som bliver skjult bagefter. Som anlægsgartner er man ansvarlig for næsten hele det indtryk, kunden får,” understreger Anders Møller.

Han er dog udmærket klar over vigtigheden af alt det anlægsarbejde, som man ikke kan se.

Autoriseret kloakmester

På trods af firmaets unge alder har MøllerLøkkegaard ApS derfor allerede ansat en autoriseret kloakmester, for der er tit kloakarbejde involveret, når anlægsgartneren rykker ud og skal lave ny indkørsel eller koble tagrenden fra og i stedet lede vandet ud i et regnbed i haven.

“Der er bare en rigtig god synergi i at have en kloakmester med på holdet. Også når vi laver gårdsaneringer, for på grund af det aldrende kloaksystem i de fleste byer, betyder en gårdsanering ofte også en udskiftning af den eksisterende kloak,” fortæller Anders Møller og pointerer, at så behøver kunden ikke have et væld af forskellige underentreprenører væltende rundt på pladsen.

Gerne store projekter

MøllerLøkkegaard ApS har allerede skabt udeanlæg ved offentlige institutioner, som eksempelvis denne
børnehave.

MøllerLøkkegaard ApS fokuserer på at lave anlæg og etablering, og kun i mindre grad på det grønne vedligehold. Den lokale Brugsen må altså ringe til nogle andre, hvis de vil have klippet 2.000 m2 løbende hæk.

“Vi passer selvfølgelig gerne anlæggene, som vi har skabt, men vi går ikke ind på driftsmarkedet,” siger Anders Møller og fortsætter: “Vi skal lave det, som vi er bedst til, og som vi synes er sjovest.”

Til gengæld har firmaet ikke noget mod at påtage sig store opgaver.

“Vi er både i gang med et stort klimasikringsprojektet for Københavns Kommune og byder gerne på store opgaver fra både boligforeninger, virksomheder og det offentlige,” forklarer Anders Møller

Den nærværende organisation

Begge indehavere er udlært anlægsgartnere, men Anders Møller er også uddannet jordbrugsteknolog, mens Søren Løkkegaard kommer fra en stilling som afdelingschef i og indehaver af en af landets største anlægsgartnervirksomheder. Der er derfor ikke så underligt, at der er ambitioner i virksomheden. Men det handler ikke om at blive større for enhver pris og have 100 ansatte.

“Vi er rigtig glade for den størrelse vi har, men vi vil gerne op og være 25-30 medarbejdere. Det betyder, at man kan tage de lidt større opgaver og samtidig være i gang mange forskellige steder på en gang. Men det er også en størrelse, som stadig sikrer, at vi kan være en nærværende organisation, hvor kunden ved, at de kan ringe, og så får de fat i Anders eller Søren. På den måde kan man reagerer hurtigere, det skaber tillid, det giver bedre projekter, og det er langt vigtigere end at blive de største,” slår Anders Møller fast.

Firmaet holder til ved Fuglebjerg mellem Næstved og Slagelse, men afstand er ingen hindring, og firmaet udfører for tiden faktisk det meste af sit arbejde i København.

Læs mere eller kontakt firmaet på https://www.anlaeg-ml.dk/