Træfældning og grøn pleje i bl.a. boligforeninger har Gartner Jensen efterhånden fået meget af, siden han flyttede til Næstved-egnen i 2002.

Den traditionelle gartner

Måske var det fordi, at hans morfar havde et persillegartneri. Måske lå det bare i generne. I hvert fald har Torben Jensen altid vidst, at han ville være anlægsgartner.

“Jeg ved ikke, hvor det kommer fra, men jeg har aldrig været i tvivl om, at livet som selvstændig anlægsgartner var det rigtige for mig,” fortæller Torben Jensen.

Derfor startede han allerede sit eget firma – Gartner Jensen – mens han studerede til anlægstekniker på Tølløse Slot i 1986-1987. Mens hans klassekammerater tog studielån, tog Torben ud og arbejdede i weekenderne.

Siden dengang har han ikke set sig tilbage, og firmaet Gartner Jensen har været helt oppe på 14 ansatte. Det var før årtusindskiftet, men så fik Torben børn, gav de fleste kunder til to af sine ansatte og flyttede fra Dragør på Amager til Holme-Olstrup ved Næstved.

Fast base ved Næstved

I dag har anlægsgartner Torben Jensen etableret en solid base i det sydsjællandske. I starten måtte han og hans folk ellers ligge og kører til hovedstadsområdet hele tiden, men det er ikke nødvendigt længere.

“Vi var i mange år kun 2-3 stykker, og i en periode var det kun mig og en lærling. Men i dag er vi 8 mand, og har efterhånden mange opgaver i lokalområdet,” forklarer Torben Jensen, der især er specialist i de smukke belægninger og arbejdet med stenene.

Derfor har han også sørget for at ansætte anlægsgartnere, der går op i grønne og plantearbejdet.

Traditionelt gartnerarbejde

Det er dermed det helt traditionelle anlægsgartnerarbejde med sten, planter, jord og fliser, der er i fokus hos Gartner Jensen.

“Vi laver alt, hvad der hører til faget, men jeg har aldrig skejet ud og for eksempel bygget grønne tage eller taget en kloakmesteruddannelse. Jeg vil hellere være rigtig god til nogle færre ting, end at være nogenlunde til det hele,” forklarer Torben Jensen.

“Derfor ved mine kunder også, at kvaliteten er i top. Og hvis de ikke vil betale, det kvaliteten koster, så er de ikke kunder hos mig. Jeg gider bare ikke skære fagligheden af i alle hjørnerne.”

Heldigvis er finanskrisen efterhånden ved at være sejlet agterud, og der er nok at se til – også for en traditionel anlægsgartnermester, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten.

Læs mere på www.gartnerjensen.dk