Sandvig Gartnerens sten

Sandvig Gartneren har især mange opgaver med at anlægge og renovere haver for private kunder.

Mens alle talte om finanskrise og økonomisk depression, valgte Stig Johansen at gå den anden vej.

I december 2008 startede han nemlig sin egen anlægsgartnervirksomhed – Sandvig Gartneren – og i dag udfører Sandvig Gartneren opgaver fra København til Møn. Stig Johansen fokuserer dog på Sydsjælland og strækningen op mod Køge, og her har han nok at se til.

“Jeg laver primært nyanlæg, især for private kunder,” siger Stig Johansen og forklarer, at selvom kundegruppen er den samme, som da han startede for 5 år siden, så har kundernes ønsker ændret sig.

“Dengang ville folk gerne have ryddet hele haven og anlagt alt på én gang med rullegræs og det hele. Nu har kunderne i stedet sparet op, for de kan ikke låne så meget, og når de skal have lavet noget, så er det ofte mindre projekter,” forklarer Sandvig Gartneren og det passer ham egentligt meget godt, at det ikke er hele haven, som skal pløjes hver gang. Nu om dage får græsset tid til selv at vokse op.

Sandvig lægger stenene

Sandvig Gartneren er en mand med uddannelsen i orden. Han er nemlig både uddannet anlægsgartner og jordbrugstekniker og havde arbejdet i en årrække for Anlægsgartner Kirkegård i Brøndby, da han omsider valgte at blive selvstændig. Og dengang som nu er det især de smukke belægninger og stensætninger, som kunderne gerne vil have ham til at lave.

Stig Johansen laver også grønt vedligehold, men det er især de svære belægningsopgaver, som kunderne hyrer Sandvig Gartneren til.

“For plantearbejdet det laver de ofte selv. Der er jo ikke så mange penge på kistebunden længere, så når folk vil sparer, vælger de ofte at plante selv. Men et ordentligt belægningsarbejde er jo straks sværere, så det ordner jeg for dem,” forklarer Stig Johansen.

Han laver også nyanlæg, parkering og terrasser til virksomheder og lignende, men grønt vedligehold har han ikke så meget af, selvom det ikke er lysten eller evnerne, der mangler.

“Der er simpelthen for hård konkurrence på det område. Mange af de helt billige hjemmeservicefirmaer tilbyder jo også at klippe hække og beskære træerne, selv om de ikke har uddannelsen.”

Besøg Sandvig Gartnerens hjemmeside her