Nordsjællandsk kvalitet

De kunstfærdige haver er dem, som Kjærgaard
Anlægsgartner laver flest af.

Der er ikke mange firmaer, der startede på toppen af opgangstiderne i 2006, som stadig eksisterer i dag. Men Kjærgaard Anlægsgartner er et af de få, der klarede mosten, selv om indehaveren Marco Kjærgaard startede op alene med intet andet end en trillebør og en skovl.

Og det er ikke et tilfælde, at virksomheden har klaret sig – og fint endda – understreger anlægsgartner-mesteren.

“Det kan lyde som en kliche, men jeg er aldrig gået på kompromis med kvaliteten. Vi følger op på alle opgaver og fokuserer på den personlige dialog med kunden,” forklarer Marco Kjærgaard, der i dag har 8 ansatte, og altså er gået stik modsat det meste af branchen igennem krisen. Men placeringen midt i Nordsjælland betyder også noget for udviklingen.

“Vi har ramt en god kundekreds, hvor folk sætter pris på de mere specielle løsninger og kreative haver, som vi netop laver. Men vi stiller også krav og er ikke meget for at lave de flade græsplæner og firkantede flader af herregårdssten,” lyder det fra Marco Kjærgaard.

Kjærgaard Anlægsgartner har på trods af krisen ikke oplevet andet end opgang. Det skyldes et fokus på kvalitet og dialog men også et marked i Nordsjælland, som altid har været noget for sig selv.

Han vurderer, at virksomheden også har omtrent samme størrelse om 5-10 år, for Marco sætter pris på at have den tætte kundekontakt og at være med ude på alle opgaverne selv.

“Det er jo rigtigt spændende, når vi får lov til at lave en helt ny have fra bunden. Især hvis vi også får lov til at passe haven i de efterfølgende år, så man kan se det færdige udtryk og føre det videre.”