Godt håndværk gav sølvmedalje

Ansvarlighed, faglig dygtighed og engagement.

Agnethe Holm fik 12 og vandt sølvmedalje

Det var begrundelsen, da Agnete Holm, tidligere elev i Søren Sømod Anlægsgartner  Aps., fik sølvmedalje i sin svendeprøve i maj måned.

Agnete Holm skulle bevise, at hun kunne pleje og istandsætte et større, grønt område omkring Roskilde Tekniske Skole. Det gjorde hun så godt, at hun fik karakteren 12 – og tilmed en sølvmedalje af Håndværkerforeningen i København.

“Jeg er stolt af Agnete, og glad for at hun ville blive her hos os,” siger Søren Sømod, der nu har ansat sin tidligere elev.

Elever har krav på ansvar

Som ejer af Søren Sømod Anlægsgartner Aps. i Gl. Holte, mener Søren Sømod, at alle anlægsgartnere bør tage deres uddannelsesansvar alvorligt. Høj faglighed løfter hele faget, mener han.

“Vi har et medansvar for at give de unge en god uddannelse. Vi har det som vores målsætning at færdiggøre mindst en anlægsgartner herinde om året.  Eleverne får ansvar fra dag 1., og de udvikler sig rigtig meget.”

Der satses på håndværk i topklasse i Søren Sømod Anlægsgartner, og stedets chef mener ikke, at det er et tilfælde, at hans dygtige elev har valgt at blive.

“Tingene skal sidde lige i skabet. Selvom kunden er tilfreds, er det ikke sikkert, jeg er. Så kan jeg godt finde på at sige, at noget skal laves om,” siger Søren Sømod, der kan lide et fornuftigt mix af kønnene i sin medarbejderstab, og derfor er ekstra glad for at have ansat Agnete Holm.

“Det giver en bedre tone,” siger han.

I en have i Vedbæk havde firmaet nogle udfordringer med et skrånende terræn. Løsningen blev i samråd med kunden at benytte Dolomit støttemur fra Starka.

Kender sine græsgange

Søren Sømod har haft interesse for det grønne fag lige siden han i en tidlig alder begyndte at arbejde for en gartner i sin fritid og i skoleferierne. Han kan lide at være ude; elsker den friske luft og naturen.

Som chef for Søren Sømod Anlægsgartner Aps. gennem snart 25 år holder han af at kunne se de samme kunder komme igen og igen. Han er en lokal gartner, der kan lide at kende sine græsgange og sine kunder. Det 14 mand store firma har særligt fokus på vedligeholdelse af haver hos private, i boligforeninger og i offentlige anlæg.

“Det er ikke nødvendigvis lykken at være rigtig mange, derfor er det et bevidst valg, at vi maksimalt skal være 14 mand i Søren Sømod ApS,” siger han.

Netop nu – i det begyndende efterår – har virksomheden travlt med at klippe hæk for anden gang samt slå græs for kunderne. Endvidere er det snart sæson for at så nye græsplæner. Men Søren Sømod Anlægsgartner Aps. er andet end vedligeholdelse.

Firmaet tilbyder også professionelt anlægsgartneri inden for beskæring og
fældning, ny-anlæg og kloakarbejde. Søren Sømod Alægsgartner Aps. har til huse midt på Gl. Holtegade i Holte nord for København, men har planer om at flytte nogle kilometer nordpå til Humlebæk.

“Men vi vil blive ved med at operere i lokalområdet,” forsikrer Søren Sømod.

Læs mere om Søren Sømod Anlægsgartner A/S