Odsherreds grå gartner

Foråret er kommet til Odsherred, hvor anlægsgartner Troels Jensen har kørt minilæsseren i garagen, for det er slut med at rydde sne i Vig og Asnæs og for private og virksomheder i det vestlige Sjælland. Til gengæld glæder han sig over at være i gang med sin drømmeopgave:

Omfattende, smukke udeanlæg er TJ Gartners speciale

“Jeg er jo uddannet “grå” anlægsgartner, så det er de kunstfærdige belægninger og det perfekte arbejde med stenen i haven, som jeg synes er skæggest. Og den slags opgaver er der heldigvis mange af i disse dag,” forklarer Troels Jensen.

Han klipper naturligvis også hæk og slår græs for både private og offentlige kunder, men det er de flotte nyanlæg, som gør arbejdslivet til en glæde for Troels Jensen.

Garanti for kvaliteten

Hans firma – der ganske oplagt hedder TJ Anlægsgartner – blev stiftet i 2012, så det er forholdsvis nystartet, men fra starten vidste Troels Jensen, at han gerne ville være medlem af Danske Anlægsgartnere.

“Jeg ville gerne have, at folk fra første færd vidste, at de havde med et professionelt firma at gøre. Her er Danske Anlægsgartneres brand og det uafhængige ankenævn og garantifonden vigtige brikker. Men endnu vigtigere er det jo at levere kvalitet hver gang,” understreger Troels Jensen, der har arbejdet hos et andet anlægsgartnerfirma i 7 år, før han besluttede sig for at blive selvstændig. Og det har han ikke fortrudt.

Stormen Bodil betød en masse ekstra træfældnings- arbejde til TJ Gartner. Men også en masse nye kunder.

Bodil satte gang i motorsaven

Som nystartet firma skal man løbe hurtigt for at få nye kunder, og her gav stormen Bodil faktisk Troels Jensen et skub, som han ikke havde regnet med.

“I sommerhusområderne heroppe er jorden meget sandet, så der væltede mange træer under Bodil. De knækkede træer skulle jo pilles ned og hugges til flis, og da det hele var overstået havde jeg nok fået 15 nye kunder, så nu er der flere, der kender mig i lokalområdet,” forklarer Troels Jensen.

De mange væltede træer betød, at Troels måtte hente en trækyndig samarbejdspartner (og hans motorsav) ind, og faktisk arbejder TJ Anlægsgartner sammen med en lang række andre specialister f.eks. aut. kloakmestre og tømrervirksomheder, så kunden altid kan få den bedste helhedsløsning.

Men Troels Jensen har både erfaringen og kurserne til at beskære træerne selv, så han har ikke brug en hjælpende hånd, når de mange private haveejere i lokalområdet – men også Holbæk og København – ringer til TJ Anlægsgartner og skal have beskåret buske og frugttræer. For en anlægsgartner er nødt til at kunne det hele – også selvom hans hjerter banker for stenene.

Læs mere på: www.tj-gartner.dk