Flotte Blade

Efterår, efterår og atter efterår

Efterårsblade Greg Shield

Selvom haven ofte forfalder til brune og mørkegrønne farver i efteråret, er det stadig en smuk årstid (med masser af gøremål i haven). Foto: Greg Shield

(foto: Lucas George Wendt)
Lidt over og lidt under 10 grader, lidt overskyet, lidt sol og lidt regn.

Sådan ser de næste dage ud, og det er ikke alt for spændende.

Kort eller langt græs vinteren over?

Til gengæld nærmer den sidste græsslåning sig, for græsset stopper med at vokse, når jordtemperaturen er nede omkring 6-8 grader.

Men du skal huske, hverken at slå græsset for tæt eller lade det stå for langt. Hvis du klipper for lavt, så fjerner du meget oplagret næring og så er vækstpunkterne ikke så godt beskyttet. Hvis det til gengæld er for lagt, så er græsset mere modtageligt for sneskimmel. En græslængde på omkring 4-5 cm er godt.

Hvad ellers?

Ellers er det tid til at få plukket de sidste vinteræbler inden frosten kommer, såsom Inge Marie.

Fej bladene sammen på plænen, så de ikke skygger græsset,

Og hvis du har omsat kompost i din kompostbunke, er det også en god idé at sprede det ud over køkkenhaven eller sprede i haven generelt. Så vil regnorme i løbet af vinteren trække ned og formulde det og med til at forbedre jorden.

Mange graver også køkkenhave i disse tider, men her skal man være lidt vågen. Læs mere HER.

Græsset – nu nærmer den sidste græsslåning, men slå det ikke for tæt, og er det for højt, så er det mere modtageligt mod skimmesvampe og for lidt, er der ikke noget nok – du fjerner meget oplagret næring og beskytte vækstpunkter. Læs mere om årets sidste græsslåning HER.

Og husk at du altid kan få din lokale, garantisikrede anlægsgartner til at hjælpe med havearbejdet.