Håndværkergaranti

Når din håndværker er dækket af Håndværkergaranti, kan du være tryg.
Læs her hvorfor.

1. Du er dækket for op til 150.000 kroner

 
Skulle der opstå fejl og mangler ved udførelsen af arbejde for dig som privatperson, er du sikret for op til 150.000,- kr. pr. byggesag inklusiv moms.

2. Du er sikret, selvom håndværkeren går konkurs

 
Skulle virksomheden, der udfører arbejdet for dig, gå konkurs, er du stadig sikret. Når sagen er blevet behandlet i Håndværkets Ankenævn, udpeges der én eller flere håndværkere, der kan udbedre de påviste fejl og mangler.

I visse tilfælde kan afgørelsen fra Håndværkets Ankenævn opfyldes ved kontant betaling til kunden.

3. Du er sikret en uvildig afgørelse i Håndværkets Ankenævn

 
Håndværkets Ankenævn er et privat, ankenævn, der er godkendt af erhvervs- og vækstministeren.

Nævnet består af en landsdommer som formand, en byretsdommer som næstformand, to repræsentanter for forbrugersiden og repræsentanter på virksomhedssiden. Ankenævnet er din sikkerhed for, at klager over en håndværker behandles uvildigt.

Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid ved ankenævnet er 6 måneder.

Håndværkergarantiordningen

 
KA LogoDag LogoHåndværkergarantiordningen er et samarbejde mellem Arbejdsgiverforeningen KA og Danske Anlægsgartnere.

Garantien dækker ved fejl og mangler, når medlemsvirksomheder ved de respektive organisationer udfører arbejde for private. Det skal skabe tryghed hos forbrugerne. Samtidig understøtter den medlemmernes incitament til at udføre opgaverne professionelt og ansvarligt.

Garantiordningen benytter Håndværkets Ankenævn som uvildig instans, når sagerne skal afgøres. Nævnet består af en landsdommer som formand, en byretsdommer som næstformand, to repræsentanter for forbrugersiden og repræsentanter på virksomhedssiden. LÆS MERE HER.