Den klimavenlige have

107_0721_317x238

En klimavenlig have er i yderste konsekvens en have, hvor alt arbejde udføres manuelt, idet al brug af motorkraft udleder CO2. Det er ikke mange haveejere, som er villige til at ofre så meget i kampen for et bedre klima, men der er mange muligheder for, at du kan gøre din have mere klimavenlig.

CO2-bekæmpende træer og grøntsager
Mange træer i haven er med til at neutralisere udledningen af CO2. Og har du frugttræer, skal du heller ikke købe frugter, der skal transporteres over lange afstande - eller som du selv kører ud for at hente. De samme CO2 besparelser kan du skabe ved at anlægge en køkkenhave.

Den osende plæneklipper
Hvis du vil nedbringe CO2-udslip fra maskiner, er det en god ide at starte med plæneklipperen. Udskift den til en yngre og mere klimavenlig model eller gå over til at bruge en gammeldags "håndskubber". Det er også sundt for helbredet, idet du får motion, mens du klipper græsplænen. Brug græsfrø af høj kvalitet i græsplænen. Det giver mindre ukrudt og en langsommere vækst - og mindre græsslåning.

Læs om haven som regnvandsafleder

Se anlægsgartnernes haveprojekter

 


 
Danske Anlægsgartnere   -   Sankt Knuds Vej 25   -   1903 Frederiksberg C   -   (+45) 33 860 860   -   info@dag.dk   -   Medlemslogin