Haven i februar

Selvom februar normalt er årets koldeste måned, er der alligevel dage med lidt varme i luften.

Februar

Og de første erantis og vintergækker giver de fleste lyst til at komme i gang med havearbejdet. Men der er ikke så meget at tage sig til udover at rive lidt bøgeblade sammen og beskære træer og buske.

Blomster i vinterhaven 

Når du ikke kan lave så meget i haven, kan du måske bruge lidt tid på at overveje, hvordan haven kan gøres mere attraktiv i vinterhalvåret.

Vinterhaven kan gøres smukkere med kejserbusken og den vinterblomstrende kirsebær, der allerede i december står hvide med blomster på de bladløse grene. Og ofte varer blomstringen helt frem til februar.

Troldnød og kirsebærkornel står gule af blomster henholdsvis i januar/februar og marts måned.

Andre vinter/tidligt blomstrende planter er vinterjasmin og den ikke særlig almindelige gedeblad (Lonicera fragrantissima) samt Virburnum tinus.

Stedsegrønne planter i haven

Udover de vinterblomstrende træer og buske pynter også stedsegrønne buske i vinterhaven, samtidig med at de kan være med til at lukke/skærme haven af.

Den almindelige frøformerede taks, Taxus baccata, er velegnet som stedsegrøn baggrundsplante, da den kan stå i skygge og er nem at styre. Bliver den for stor kan du både klippe/skære den helt ned, hvorefter den bryder ud med nye skud direkte på den tilbageværende stamme/stub. Taksen kan også klippes som hæk eller sjove figurer.